021

ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ 3-0 ΤΗΝ ΟΠΑ/ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων Ευβοίας, η ΑΕ Ληλαντίου σήκωσε την κούπα και στο πρωτάθλημα Παίδων, κάνοντας το «δύο στα δύο».

Η σχολή του Νίκου Ρόγκα επικράτησε της αντίστοιχης του Θανάση Αναγνώστου με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ των Καρλατήρα (30′), Χαράλαμπου Μαργέτη με πέναλτι (32′) και Σπυράκη στο 40′ (στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, μιας και το κάθε ημίχρονο ήταν διάρκειας 35 λεπτών).

Το φετινό πρωτάθλημα Παίδων ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χαρίλαου Σπυρόπουλου, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ψαχνών (1957-1961 και 1963-1968) και παλαιού παράγοντα, τόσο του «ημίθεου» (1968-1970) όσο και της ΕΠΣΕ (1977-2003).

Ο μεγάλος τελικός έγινε στο γήπεδο των Ψαχνών υπό το φως των προβολέων και παρουσία αρκετού κόσμου.

Στο γήπεδο, το «παρόν» έδωσε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς, Γιώργος Αμανατίδης. Άλλωστε η ΑΕ Ληλαντίου εκπροσωπεί -επίσημα- την ακαδημία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στη Χαλκίδα, ενώ το συγκρότημα του Θανάση Αναγνώστου (ΟΠΑ), εκπροσωπεί την ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Αιδηψό.

Στις εξέδρες του γηπέδου των Ψαχνών βρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών Γιώργος Στούπας, ο γενικός αρχηγός Κώστας Γκαλούφας και ο γενικός διευθυντής Γιώργος Σίδερης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Σέγκος με βοηθούς τον Γιάννη Παραδεισόπουλο και την Ηλιάννα Τσάλλα.

Για την ΑΕ Ληλαντίου με προπονητή τον Δημήτρη Καλέντζη, ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα οι Χιώτης, Μαριέτης Χ., Μπουραντάς Αθ., Μπουραντάς Απ., Φλώρος, Πέππας, Ποδάρας, Καρλατήρας, Μότσο, Σπυράκης και Νάνος, ενώ έπαιξαν και οι Μαριέτης Δημ., Μαζαράκης, Παναγιώτου, Μαρίνος, Τζάνος, Παπαγεωργίου, Κόλλιας.

Για την ΟΠΑ/ ΑΟ Αιδηψού, ο Θανάσης Αναγνώστου παρέταξε τους Κυριάκου, Στέκα, Καραγκούνη, Καραγιάννη, Καβαράκα, Μαυρούτσικο, Βασιλείου, Αλεξανδρή, Μηλόπουλο, Γάσπαρη και Χασανάϊ, ενώ αγωνίστηκαν και οι Στεργίου, Μανώλης, Κούτρας, Παπακοσμάς, Καππές, Δημητράκης και Σουλιάδης.

*Στις βραβεύσεις που ακολούθησαν, στην οικογένεια του Χαρίλαου Σπυρόπουλου (εκεί ήταν η σύζυγός του Στέλλα και η κόρη του Μαρία), την τιμητική πλακέτα έδωσε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών Γιώργος Σίδερης.

Στη διαιτητική τριάδα τις πλακέτες έδωσε ο γραμματέας της ΕΠΣΕ Γιώργος Πίσχινας, τα μετάλλια στους παίκτες της ΟΠΑ έδωσε ο πρόεδρος των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣΕ Αντώνης Παπαδάκης, ενώ τα μετάλλια στους νικητές της ΑΕ Ληλαντίου, έδωσε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Ψαθάς.

*Να σημειωθεί ότι πλακέτα στην οικογένεια του Χαρ. Σπυρόπουλου έδωσε και η ΑΕ Ληλαντίου (τη βράβευση έκανε ο Γιώργος Αμανατίδης), ενώ αναμνηστικά στους διαιτητές έδωσε και η πρόεδρος της ΑΕ Ληλαντίου, Μαρία Κούτουλα.

*Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει το φωτορεπορτάζ του τελικού…

026