496

Ο Γιώργος Πουλάκος άνοιξε …λογαριασμό με τα δίχτυα κι ο Ράντι «κλείδωσε» τη νίκη!

Η ορχήστρα του μαέστρου Τίμου Καβακά έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική (στα πλέι – άουτ) τη …μελωδία της ευτυχίας κι ο «ημίθεος» μεθαύριο πηγαίνει στην Αθήνα, με ελλείψεις μεν, αποφασισμένος δε, να πάρει το μεγάλο διπλό, που θα κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της παραμονής!

Χθες ο Καβακάς, μετά το τέλος του ματς με την Ερμιονίδα είπε μία σωστή κουβέντα… Ότι οι παίκτες του Ηρακλή Ψαχνών, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αδίκησαν τους εαυτούς τους…

Το είχαμε γράψει κι εμείς παλιότερα… Ότι είναι αμαρτία απ’ το Θεό να υποβιβαστεί μία ομάδα, που έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Ράντι, ο Ενρίκο, ο Ίβκοβιτς, ο Γουόρντεν, ο Τσιμόντζι, ο Παληγεώργος, ο Παλαιολόγος και τ’ άλλα παιδιά…

Επιστρέφει δριμύτερος!

568

Ο Ηρακλής έμοιαζε με ορχήστρα χωρίς μαέστρο… Τον μαέστρο τον βρήκε κι ακούει στο όνομα Τίμος Καβακάς

Ο νεαρός προπονητής έχει μεταμορφώσει τον Ηρακλή, τον έκανε ομάδα, τον έκανε να πιστέψει στον εαυτό του, τον έκανε να παίρνει μέσα στο γήπεδο, αυτό που του αναλογεί…

Θα πει κάποιος …τέτοια ώρα – τέτοια λόγια, ωστόσο ο Ηρακλής μετά από τρία παιχνίδια στα πλέι – άουτ, έχει απολογισμό δύο εντός έδρας νίκες και μία άδικη ήττα στο Μενίδι από τον Αχαρναϊκό (ο Ηρακλής ήταν πολύ καλύτερος αλλά …έχασε).

Ο χθεσινός Ηρακλής όμως νίκησε με 2-0 την Ερμιονίδα, αλλά δυστυχώς νίκησαν κι ο Αχαρναϊκός (1-0 στο Αίγιο) και η Καλλιθέα (2-0 στην Επισκοπή).

Ο Ηρακλής απέχει 4 βαθμούς από τη σωτηρία και μένουν ακόμα 7 παιχνίδια…

Το καλό για τον Ηρακλή είναι ότι έγινε ξανά …Ηρακλής! Μάγκας, Ψαχνιώτης, με σφυγμό και ψυχή…

Το κακό είναι ότι η ομαδάρα της Εύβοιας ταλανίζεται από πολλούς τραυματισμούς και δεν λέει να ησυχάσει…

Κόσουτιτς, Ενρίκο, Γουόρντεν, Ίβκοβιτς, Σικαλιάς και πάει λέγοντας…

Είπε κάτι σημαντικό κι ο Παλαιολόγος όμως χθες… Τί είπε; «Θα δώσουμε τα πάντα, ακόμα κι αν χρειαστεί να μείνουμε με 9 παίκτες, θα παλέψουμε, θα πολεμήσουμε, αυτό το υποσχόμστε…»

Ο Ηρακλής Ψαχνών είναι εδώ, πολύ σκληρός για να πεθάνει και μεθαύριο δίνει ίσως το πιο κρίσιμο ματς της σύγχρονης επαγγελματικής ιστορίας του.

Απέναντί του, η Καλλιθέα του Νίκου Παντέλη. Καλή ομάδα, όχι όμως καλύτερη από τον Ηρακλή Ψαχνών, που θα ταξιδέψει στον Ταύρο και στο γήπεδο «Σπ. Γιαλαμπίδης» για να πάρει το διπλό που θα μας τρελάνει, που θα μας κάνει να πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στην …υπέρβαση της παραμονής.

Το χθεσινό παιχνίδι…

334

Στο ξεκίνημά του, δεν είχε πολλές ομοιότητες με το ματς κόντρα στην Επισκοπή. Απέναντι στους Κρητικούς την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ηρακλής μπήκε στο γήπεδο και ψιθύρισε στο αυτί της αντιπάλου «κάνε στην άκρη να περάσω, απόψε θα σε ξεπεράσω…»

Χθες ο «ημίθεος» βρήκε απέναντί του, μία γρήγορη και τεχνική ομάδα, που πήρε από νωρίς τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου κι αν δεν ήταν ο Μελίσσας στο 8′ να αποκρούσει το σουτ του Δωματά (στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ερμιονίδας στο ματς), το συγκρότημα του Καβακά θα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Κι ένας Θεός ξέρει ύστερα πώς θα γυρνούσε αυτό το παιχνίδι…

Γκοοοοοοολ!

407

Αφού λοιπόν ο Ηρακλής βγήκε «στεγνός» από τη «μπόρα», ο Καβακάς άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα κι έβγαλε …άσο από το μανίκι.

Πέρασε τον Ενρίκο αριστερά και τον Πολίτη δεξιά και στο 42′ από πάσα του πρώτου στον Πουλάκο, ο στράικερ του Ηρακλή, από πλάγια θέση, πέτυχε μία γκολάρα απ’ τις …λίγες. Στο 40′, Ηρακλής Ψαχνών – Ερμιονίδα 1-0.

Τσούπρος ο …αντι – Πουλάκος!

537

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Καβακάς βάζει στο παιχνίδι τον Ίβκοβιτς (αντί του Πολίτη).

Το παλικάρι αυτό, μπορεί να πάρει τη μπάλα, να περάσει όλη την άμυνα, να γυρίσει πίσω, να την ξαναπεράσει και μετά να σουτάρει…

Στο 60′ ο Καβακάς κάνει άλλη μία …μαγκιά. Σου λέει, «θέλω να κρατήσω το αποτέλεσμα». Τί κάνει; Θωρακίζει την άμυνα, (παίζει με τρία στόπερ) και βάζει …φορ τη «σαϊτα» που λέγεται Ίμπαν Ράντι, για να χτυπήσει στην κόντρα.

Βγάζει λοιπόν τον Πουλάκο που αποθεώνεται από τον κόσμο (κι αυτό θα τον βοηθήσει και …ψυχολογικά στη συνέχεια) και βάζει στο ματς τον Τσούπρο, ο οποίος με τα …σκυλιά του πολέμου (Παληγεώργο, Ραπτάκη, Παλαιολόγο, Νικολίτση και νωρίτερα τον Σικαλιά) καθαρίζουν όλες τις φάσεις.

Τα αμυντικά χαφ, ο «Πάτσα» και ο «Τσίμο» κρατάνε καλά στο κέντρο και η Ερμιονίδα δεν κάνει ούτε μισή ευκαιρία.

Αντίθετα, ο Ηρακλής έχει χάσει μία εκπληκτική ευκαιρία με τον Τσιμόντζι στο 55′ (τί έχασες ρε φίλε…), στο 70′ άλλη μία με τον Παληγεώργο, αλλά στο 72′ δεν …συγχωρεί!

Ράντι …παικτούρα!

525

Ο Ράντι ψάχνει λίγο χώρο, μονάχα λίγο χώρο… Αν τον βρει την …έβαψες μεγάλε (αυτό πηγαίνει στον γκολκίπερ της Ερμιονίδας, τον Γιώργο Πονηρό).

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά… Η μπάλα στα δίχτυα, 2-0 και τα …μυαλά στα κάγκελα!

Την Τετάρτη, διπλό μες’ στην Αθήνα Ήρα ολέ – ολέ!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Τιμ. Καβακάς): Μελίσσας, Παληγεώργος, Παλαιολόγος, Σικαλιάς (45’ λ.τρ. Νικολίτσης), Τσιμόντζι, Ραπτάκης, Πατσατζόγλου Χρ., Ράντι, Καρντόσο, Πολίτης (46’ Ίβκοβιτς), Πουλάκος (60’ Τσούπρος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (3η Αγ.)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧ. – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2-0
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 0-1
ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Τετάρτη 13/5, 17:00)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧ.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 12
2. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 11
3. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 10

————————————–
4. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 9
5. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧ. 6
6. ΕΠΙΣΚΟΠΗ 0