IMG_8064

Ωραία μπάλα παίχτηκε σήμερα στο Βασιλικό, ανάμεσα στον Λήλα και τον Ολυμπιακό Χαλκίδας.

Ο Λήλας που ήθελε να πάρει και μία άτυπη «ρεβάνς» για την περσινή βαριά ήττα με 3-0. Ήταν εκείνη η εποχή που οι Βασιλικαριώτες προσπαθούσαν να αποφύγουν τη 13η θέση στη βαθμολογία, που θα οδηγούσε στη Β’ ΕΠΣΕ(!) σε περίπτωση που ο ΑΟΧ δεν ανέβαινε στη Γ’ Εθνική.

Και πήγε ο Ολυμπιακός Χαλκίδας στο Βασιλικό με τα πιτσιρίκια και νίκησε με 3-0.

Βέβαια από εκείνο το παιχνίδι μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά -προς το καλύτερο- για τον Λήλα, που πλέον είναι σοβαρός και για την ώρα …καβάλα στο άλογο.

Ένας Λήλας που μετά το 1-0 θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, αλλά στη επανάληψη χρειάστηκε η οξυδέρκεια του Τσάμαρη για να κρατηθεί όρθιος και να πάρει τη νίκη με 2-1.

Βέβαια, όπως μας έλεγε νωρίτερα ο δάσκαλος Τάσος Ταυταρίδης, η ομάδα του θέλει πολύ δουλειά για να αποκτήσει ομοιογένεια και διάρκεια.

Απ’ την άλλη, ο Βασίλης Ιωαννίδης ήταν ευχαριστημένος απ’ την απόδοση της δικής του ομάδας, απ’ τη μέση και μπροστά, ωστόσο έδειχνε προβληματισμένος για τις αμυντικές αδυναμίες που καλείται να διορθώσει.

Πάντως επαναλαμβάνω, ότι σήμερα είδαμε ένα ματς, που δεν το βαρεθήκαμε ούτε …μισό δευτερόλεπτο.

Ήταν τέτοιος ο ρυθμός του αγώνα, που δεν σε άφηνε, ούτε στο χαρτί σου να κρατήσεις …σημειώσεις.

Ο Γίγας που είναι παίκτης «ορόσημο» για τον Λήλα στο κέντρο, δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες που θα μπορούσε κάλλιστα να αποφύγει (χάνει το ντέρμπι Κυπέλλου με την Αρτακη και όχι το ντέρμπι πρωταθλήματος με την Ιστιαία).

Στην πρώτη κίτρινη κλώτσησε τη μπάλα μακριά κι ενώ αυτή είχε περάσει πλάγιο άουτ για τον Ολυμπιακό, με τον έμπειρο μέσο να ισχυρίζεται στον διαιτητή Βελέντζα, ότι κλώτσησε τη μπάλα στην προσπάθειά του να την κρατήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Και στη δεύτερη κίτρινη, αν δεν κάνω λάθος, ζητάει ένα φάουλ σε μία κόντρα επίθεση (ο Βελέντζας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι). Έχω μία επιφύλαξη αν δέχτηκε την κάρτα για …θέατρο ή για …διαμαρτυρία.

Κατά τα άλλα, να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στη Χαλκίδα και στον Ηρακλή Ψαχνών που αγωνίζονται αύριο.

Η Χαλκίδα είναι από σήμερα το πρωί στη Χίο, χωρίς τον Καμπιώτη στην αποστολή. Δεν ξέρω αν είναι τραυματίας ή αν συμβαίνει κάτι άλλο (να έφυγε από την ομάδα ας πούμε), πάντως να μην ταξίδεψε στη Χίο ο Καμπιώτης για …αγωνιστικούς λόγους, αποκλείεται.

Ο Ηρακλής θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για τη Μεσσηνία. Ελπίζω να μην έχει κίνηση στο δρόμο και να φτάσει στην ώρα του στο γήπεδο.

Το καλύτερο θα ήταν να ταξίδευε η ομάδα από σήμερα, αλλά η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι θα απλώσει τα πόδια της μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα και ο …νοών νοείτω.

Μπράβο και στην Κύμη στο μπάσκετ που έβαλε στη συλλογή της το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην Α2. Μία ομάδα υπόδειγμα σε …όλα της! Από το πιο …δύσκολο που είναι το …παρκέ μέχρι το πιο …απλό που είναι η διαχείριση της σελίδας της στο facebook, με αναλυτικό ρεπορτάζ και δεκάδες φωτογραφίες, λίγο μετά το τέλος των αγώνων, είτε παίζει εντός, είτε παίζει εκτός έδρας.