DSC_6650 (2)

Το Eviateam συνάντησε τον γνωστό προπονητή Αντώνη Αυλωνίτη και όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ερ.: Κόουτς καλησπέρα. Θέλετε να ξεκινήσουμε με την παρουσία του Τάσου στον Ολυμπιακό;
Αντ. Αυλ. : «Δεν έχω πρόβλημα, αν και θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Τάσο για το τέλος, για να είναι καλός και ο επίλογος. Γιατί φαντάζομαι, ότι όλα τα υπόλοιπα που θα συζητήσουμε, μάλλον δεν είναι και τόσο …ενθαρρυντικά και θα στεναχωρηθούμε (γέλια)».

Ερ.: Ο Τάσος έπαιξε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας, έτσι δεν είναι;
Αντ. Αυλ. : «Οκτώ 90λεπτα έπαιξε..!»

Ο Τάσος αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό!

Ερ.: Τώρα όμως δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής…
Αντ. Αυλ. : «Τώρα δεν έχει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ήταν δύο φορές στην αποστολή, όπως και στο ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα αξίας ή ότι ο Τάσος υστερεί. Αυτό μου λένε και άνθρωποι που είναι καθημερινά δίπλα στον Ολυμπιακό. Σε όσα ματς έπαιξε ο Τάσος από πέρσι, είτε φιλικά, είτε επίσημα, ούτε έχει εκτεθεί, ούτε έδειξε σε καμιά περίπτωση ότι δεν …κάνει. Ίσα-ίσα, που όποτε του ζητήθηκε να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί, τα πήγε πάρα πολύ καλά».

Ερ.: Πάντως δεν έχει και ο ΟΣΦΠ στην άμυνα τίποτα τρομερά ονόματα, για να αφήνουν τον Τάσο στα περισσότερα ματς …εκτός αποστολής.
Αντ. Αυλ. : «Δεν έχεις άδικο. Δηλαδή αν σήμερα στον Ολυμπιακό έπαιζε ας πούμε ο Μέλμπεργκ κι ο Τάσος ήταν έξω, και θα …μάθαινε πολλά από έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αλλά και δεν θα υπήρχε καμιά στεναχώρια. Κατ’ εμέ ούτε ο Σαντάνα, ούτε ο Μποτία, ούτε ο Ντα Κόστα, είναι καλύτεροι απ’ τον Τάσο. Δεν λέω ότι είναι καλύτερος ο Τάσος. Θα πως όμως ότι είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο».

Ερ.: Οκ, πάντως χρειάζεται υπομονή, για έναν νέο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.
Αντ. Αυλ. : «Δεν το συζητάμε και ειδικά στον Τάσο η υπομονή περισσεύει. Εγώ ίσως να μην την είχα. Όμως μιλάμε για τον Ολυμπιακό, που παίκτες όπως ο Κολοβός ή ο Γιαννιώτας ή ο Τζανδάρης, δεν χωράνε για να παίζουν ούτε στο εσωτερικό δίτερμα της Παρασκευής. Καταλαβαίνεις τί σου λέω; Παίζει διπλό η ομάδα κι αυτοί τρέχουν γύρω – γύρω και αν τους κάνει νόημα ο Σίλβα έχει καλώς, αν δεν τους κάνει, συνεχίζουν και τρέχουν».

…Και ο Κοροβέσης στον ΠΑΟΚ, αξίζει καλύτερης μεταχείρισης!

Ερ.: Πάντως είναι λίγο παράξενο να παίζεις σε όλα τα φιλικά και ξαφνικά να μην έχεις χρόνο συμμετοχής, άσχετα αν ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε μετά την προετοιμασία. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Κοροβέση. Είχε παίξει σ’ ένα ευρωπαϊκό ματς στην Τρνάβα, ήταν πολύ καλός και από τότε είναι εκτός αποστολής.
Αντ. Αυλ. : «Το θυμάμαι το ματς που λες για τον Κοροβέση. Δεν ήταν απλά καλός, ήταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ. Αλλά και στον ΠΑΟΚ ισχύει ότι ισχύει για τον ΟΣΦΠ. Αλλά θα μπορούσε και η αντιμετώπιση προς τον Τάσο αλλά και προς τον Νίκο, να είναι καλύτερη».

…Αλλά ο Σίλβα θα βοηθήσει τον Τάσο να γίνει καλύτερος!

Ερ.: Ο Σίλβα τί του λέει του Τάσου;
Αντ. Αυλ. : «Ο Σίλβα τον βοηθάει στις προπονήσεις και τον υπολογίζει. Αυτό που του λέει είναι να συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο καλά».

Το ντεμπούτο του Τάσου, πιο σημαντικό κι απ’ το γκολ κόντρα στον ΠΑΟ!

Ερ.: Το γκολ στο περσινό ματς με τον ΠΑΟ που έκρινε και το αποτέλεσμα ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του;
Αντ. Αυλ. : «Σίγουρα ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή, αν και περισσότερο δεν θα ξεχαστεί το ντεμπούτο του στο Καραϊσκάκη, σ’ ένα ματς Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0, που χειροκροτήθηκε απ’ όλο το γήπεδο. Δευτέρα πήγε στην ομάδα και Κυριακή ο Μίτσελ τον εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα».

Είχα προτάσεις από Κόρινθο και Παναργειακό!

Ερ.: Πάμε λίγο στα «δικά» σας. Πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, υπήρξε κάποια πρόταση πρόσφατα για να αναλάβετε ομάδα;
Αντ. Αυλ. : «Φέτος είχα δύο προτάσεις, από την Κόρινθο και τον Παναργειακό. Και οι δύο προτάσεις δεν προχώρησαν λόγω του οικονομικού. Δεν γίνεται να φεύγω καθημερινά από τη Χαλκίδα και να πηγαίνω στο Άργος και να μην πληρώνομαι. Μόνο τα διόδια …φτάνουν για να κάνω πίσω».

Ερ.: Στον πάγκο ποιας ομάδας καθίσατε τελευταία φορά;
Αντ. Αυλ. : «Στον Αστέρα Μαγούλας».

Ερ.: Επειδή τον Παναργειακό τον ξέρετε και είναι και αντίπαλος του ΑΟ Χαλκίς και του Ηρακλή Ψαχνών, είναι ομάδα που πάει για πρωτάθλημα;
Αντ. Αυλ. : «Σε καμιά περίπτωση. Το «δος ημίν σήμερον» είναι κι εκεί».

Ήταν λάθος η απομάκρυνση του Λάμπρου, καλός προπονητής ο Δημητρίου!

Ερ.: Για τη Χαλκίδα τί πιστεύετε;
Αντ. Αυλ. : «Ότι με έναν καλό προγραμματισμό κι αν φυσικά η διοίκηση είναι αξιόπιστη και συνεπής στο κομμάτι των πληρωμών, θα πάει πάρα πολύ καλά. Έχει καλή ομάδα. Βέβαια ήταν λάθος η απομάκρυνση Λάμπρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δημητρίου δεν είναι καλός προπονητής. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το ίδιο θα έλεγα αν αυτό συνέβαινε και στον Δημητρίου. Δεν γίνεται με το παραμικρό πρόβλημα να διώχνουμε έναν προπονητή. Δεν γίνεται! Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα των παραγόντων. Όταν εμπιστεύεσαι κάποιον και τον απομακρύνεις σημαίνει ότι το λάθος είναι δικό σου. Όπως κι εγώ αν κάνω μία αλλαγή στο 20λεπτο σημαίνει ότι κάτι δεν έκανα καλά στο βασικό σχήμα. Δεν πρέπει να παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις. Οι παράγοντες στην Ελλάδα το έχουν παραξηλώσει».

Ερ.: Αλλά και στην Εύβοια ουδείς αγιάζει στον τόπο του…
Αντ. Αυλ. : «Προσωπικά εγώ σε τρεις ομάδες της Εύβοιας έχω δουλέψει. Όλες οι άλλες είναι εκτός νομού, στα 19 χρόνια που είμαι προπονητής. Και να σου πω και κάτι; Όπου έχω δουλέψει κι έχω φύγει, μου έχουν ξανακάνει πρόταση».

Έχω να πατήσω σε γήπεδο της Εύβοιας 13 χρόνια!

Ερ.: Πάντως πολλοί αναρωτιούνται πώς ο Αυλωνίτης που είναι απ’ τους κορυφαίους τεχνικούς, δεν είναι σε κάποια ομάδα στην Εύβοια.
Αντ. Αυλ. : «Δεν απορρίπτω και δεν υποτιμώ καμία ομάδα. Αλλά για να πάω κάπου θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Δεν θα αναλάβω κάποια ομάδα για να υπάρχω μόνο …προπονητικά. Καλύτερα να παρακολουθώ εξ’ αποστάσεως. Έχω 13 χρόνια να πατήσω σε ευβοϊκό γήπεδο».

Ερ.: Ορίστε;
Αντ. Αυλ. : «Όπως στο λέω. Μ’ έχεις δει πουθενά; Όταν πριν 13 χρόνια πήγα σε ένα γήπεδο και άκουσα κάποιους που σχολίαζαν ότι «να, ήρθε ο Αυλωνίτης για να «φάει» τον προπονητή» από τότε είπα ότι δεν ξαναπάω στο γήπεδο. Κι έχω τηρήσει τον λόγο μου. Μακριά κι αγαπημένοι! Αλλά όποιος θέλει να με βρει, είμαι εδώ».

Καλά έκανε ο Ελευθεριάδης και πήρε προπονητή τον Ερμήλιο!

Ερ.: Ακούστηκε το όνομά σας ή τέλος πάντων κάποιοι το συζητούσαν, όταν έφυγε ο Μπασούκος από την ΑΕΚ Χαλκίδας, ώστε να πάτε στους «κιτρινόμαυρους».
Αντ. Αυλ. : «Αυτό δεν το γνωρίζω, εμένα δεν με πλησίασε και δεν με ενόχλησε κανένας από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έδωσε την ευκαιρία σε έναν νέο προπονητή, στον Ερμήλιο, ώστε να αναλάβει αυτό το φορτίο και για μένα καλά έκανε ο Ελευθεριάδης και έδωσε το τιμόνι σ’ αυτό το παιδί και να ευχηθώ καλή τύχη σε όλους στην ΑΕΚ. Και στον Ερμήλιο και στη διοίκηση και στα παιδιά, αρκετά απ’ τα οποία γνωρίζω πολύ καλά. Τους Ξιφαρά και Μπασούκο τους είχα μαζί μου από μικρούς. Και στους φίλους μου Πατσατζόγλου, Παλαιολόγο και Παπαϊωάννου να τους ευχηθώ τα καλύτερα. Να τους πώ, ότι οι πιο νέοι πρέπει να σέβονται τους μεγαλύτερους και οι μεγάλοι να συμβουλεύουν κι όχι να μαλώνουν τους νέους».

Μην ακούω …τρελά, δεν έγινε η ΑΕΚ Χαλκίδας η …Μπαρτσελόνα της Εύβοιας!

Ερ.: Χθες η ΑΕΚ ενέταξε και τρία νέα παιδιά στο ρόστερ της.
Αντ. Αυλ. : «Ναι το έμαθα κι αυτό είναι πολύ καλό, έπρεπε να γίνει. Χωρίς βάση δεν έχει μέλλον η ομάδα. Ως πότε θα πληρώνει ο Ελευθεριάδης; Το χτίσιμο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει σταδιακά. Θέλει υπομονή, θέλει και αξιοπιστία. Ακούω δημοσιογράφους που κάνουν λόγο για τη …Μπαρτσελόνα της Εύβοιας. Πώς έγινε η ΑΕΚ η Μπαρτσελόνα της Εύβοιας όταν μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε στη Β’ ΕΠΣΕ; Δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να παραμερίσει έτσι απλά ομάδες, όπως η Αρτάκη, ο Ταμυναϊκός, ο Λήλας, η Ιστιαία».

Ερ.: Εντάξει, λέγεται ότι η ΑΕΚ είναι απ’ τα φαβορί επειδή έγιναν μαζεμένες πολύ καλές μεταγραφές αλλά προφανώς κι όλο αυτό το εγχείρημα θέλει χρόνο.
Αντ. Αυλ. : «Εσύ τί λες, ότι δεν θέλει χρόνο; Και τα πάντα ξεκινάνε από το γήπεδο και τα αποδυτήρια. Δεν τα έχει αυτά η ΑΕΚ Χαλκίδας. Οι άλλες ομάδες τα διαθέτουν αυτά. Η ΑΕΚ θέλει το χρόνο της και όχι βιασύνη. Βλέπω ότι αλλάζει πολύ συχνά προπονητές. Σε ένα χρόνο έχει αλλάξει 4 προπονητές (Σταματίου, Καραμάνης, Μπασούκος, Ερμήλιος). Αυτό σαν γεγονός, δεν βοηθάει».

Ο ΑΟ Χαλκίς έχει αξιόλογους παίκτες! Ούτε θα πέσει, ούτε θα πάρει το πρωτάθλημα!

Ερ.: Τον ΑΟ Χαλκίς πώς τον κόβετε;
Αντ. Αυλ. : «Έχει αξιόλογο υλικό, δεν το συζητάω ότι θα σωθεί, αλλά όχι ότι μπορεί να κατακτήσει και το πρωτάθλημα».

Ερ.: Από τον Παναρκαδικό γνώρισε βαριά ήττα.
Αντ. Αυλ. : «Μπάλα είναι. Το θέμα δεν είναι να πέσεις, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα σηκωθείς».

Φαβορί ο ΑΟΧ με Λεβάντε και Ψαχνά!

Ερ.: Κόντρα στον Λεβάντε και στον Ηρακλή Ψαχνών τί βλέπετε;
Αντ. Αυλ. : «Είναι φαβορί η Χαλκίδα. Ο Λεβάντε δεν έχει υλικό μεγάλης εμβέλειας. Αλλά και με τα Ψαχνά είναι φαβορί ο ΑΟ Χαλκίς».

Ο Τόλιας καλείται να κρατήσει τις ισορροπίες…

Ερ.: Τον Γιώργο τον Τόλια τον γνωρίζετε;
Αντ. Αυλ. : «Τον γνωρίζω από παλιά. Είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος με καλές δημόσιες σχέσεις, ωστόσο το θέμα είναι να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια και στην ομάδα».

Θα κριθεί ο Κοτσάτος…

Ερ.: Βασικός επενδυτής -ας τον πούμε έτσι- και πρόεδρος είναι ο Κοτσάτος. Παίζει ρόλο για τον κόσμο που δεν είναι ντόπιος;
Αντ. Αυλ. : «Καθόλου, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι το κατά πόσο υλοποιεί τις υποσχέσεις του και το πόσο δίπλα είναι στην ομάδα. Τί όραμα έχουν αυτοί οι άνθρωποι, ποιος είναι ο στόχος τους, εγώ δεν έχω καταλάβει».

Ερ.: Ο Δημητρίου είπε ότι θέλει σε 2-3 χρόνια (σε 2 βασικά) να την ανεβάσει τη Χαλκίδα στη FL…
Αντ. Αυλ. : «Μακάρι να το πετύχει. Θα είναι ότι καλύτερο, για να έχουν κίνητρο οι νέοι Ευβοιώτες παίκτες».

Ερ.: Ναι, γιατί πολλά παιδιά «ψάχνονται» στις ακαδημίες των ομάδων της Αθήνας.
Αντ. Αυλ. : «Εκεί το μέλλον είναι …αβέβαιο. Και να ξέρεις ότι οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, κοιτάζουν περισσότερο προς τη Football League παρά προς την Κ20. Για να «ψηθείς», πρέπει να αντιμετωπίσεις τον πιο έμπειρο, τον μεγαλύτερο, τον πιο δυνατό, το αρνητικό αποτέλεσμα, την καυτή αντίπαλη έδρα. Έτσι «ανδρώνεσαι» ποδοσφαιρικά».

Ο Ηρακλής Ψαχνών θέλησε να πάει στη Super League απ’ τη μία μέρα στην άλλη!

Ερ.: Ο Ηρακλής Ψαχνών υποβιβάστηκε. Ωραία ήταν στη FL!
Αντ. Αυλ. : «Ναι ωραία ήταν, αλλά ο Ηρακλής Ψαχνών ήθελε από τη μία μέρα στην άλλη να πάει στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμα κι αν έχεις τα πολλά εκατομμύρια και πάλι δεν πας ψηλότερα έτσι εύκολα. Δες το παράδειγμα του Γιαλιά που προσπαθεί εδώ και χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα. Και στο τέλος αλλάζει ομάδα. Μακάρι να έμενε ο Ηρακλής, όχι τέσσερα, αλλά δέκα χρόνια στη FL. Τον ενδέκατο μπορεί να ανέβαινε. Μετά θα άλλαζαν τα δεδομένα. Αλλά θα είχε μάθει και η διοίκηση και ο Ηρακλής Ψαχνών να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία, τις διάφορες δυσκολίες και τις περίεργες καταστάσεις».

Αναλώσιμοι οι προπονητές…

Ερ.: Μια ανάλογη περίπτωση με αυτή του Λάμπρου, είναι και η περίπτωση του Ρόγκα. Έχει την ομάδα, την προπονεί σε δύσκολες συνθήκες και σε μία νύχτα τον αλλάζουνε.
Αντ. Αυλ. : «Η περίπτωση Ρόγκα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί αναλαμβάνει άλλη διοίκηση κι έρχεται προπονητής ο σύζυγος της προέδρου. Οι προπονητές είμαστε το πιο αναλώσιμο προϊόν στην Ελλάδα. Το δαγκώνουμε και το πετάμε. Δεν το τρώει κανένας».

Ερ.: Τον κύριο Μωϋσιάδη τον ξέρετε;
Αντ. Αυλ. : «Ακουστά τον έχω από κάποιες δραστηριότητες στην Αθήνα και …προπονητικές και …επαγγελματικές. Την πρόεδρο την κ. Νίκου δεν την ξέρω. Αλλά θα ευχηθώ και στους δύο καλή επιτυχία και χάρηκα που ο Ηρακλής έκανε την πρώτη του νίκη».

Ερ.: Το ποδόσφαιρο της Εύβοιας έχει κάνει βήματα προόδου ή μπα;
Αντ. Αυλ. : «Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, υπό την έννοια ότι βλέπω πως υπάρχουν ομάδες που θέλουν να στηριχτούν σε νέα παιδιά».

Μειονέκτημα για την Εύβοια οι πολλές ομάδες!

Ερ.: Το κάνει ο Ολυμπιακός Χαλκίδας σε μεγάλο βαθμό.
Αντ. Αυλ. : «Το κάνει και αποδίδει πάρα πολύ καλά. Αυτός πρέπει να είναι και ο σκοπός κάθε ομάδας κι αν στο μέλλον βρεθούν και κάποια λεφτά, εδώ είμαστε. Αλλά στην Εύβοια, το μειονέκτημα είναι ότι έχει πολλές ομάδες. Αν δεν υπήρχε αυτό, θα είχαμε και καλύτερες ομάδες και καλύτερους παίκτες και πιο πολύ κόσμο στα γήπεδα».

Τρωγόμαστε μεταξύ μας…

Ερ.: Πάντως πριν δύο χρόνια είχαμε και τον Παπακωνσταντίνου αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και τον Ηρακλή στη FL. Κι αυτές οι δύο καταστάσεις, πολεμήθηκαν και εκ των έσω…
Αντ. Αυλ. : «Δίκιο έχεις. Αλλά μη σου φένεται παράξενο. Τον Κολοκοτρώνη τον κλείσαμε φυλακή. Το έχουμε αυτό γενικά σαν Έλληνες, να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Όπως έχουμε και το άλλο, μόλις δούμε την άσχημη συσπειρωνόμαστε. Δεν έχουμε μέση οδό».

Η βάση της Εθνικής διαλύθηκε από εσωτερικές διαμάχες!

Ερ.: Επειδή καθίσατε και στον πάγκο της Εθνικής, πριν τον Ρεχάγκελ. Λένε όλοι ότι η Εθνική ψάχνει να βρει έναν νέο Ρεχάγκελ. Ποια είναι η γνώμη σας;
Αντ. Αυλ. : «Η Εθνική έκανε τον κύκλο της. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν υπήρξε στην Εθνική αυτό που λέμε βάση σε μια ομάδα. Κι αυτή η βάση στην οποία έπρεπε να χτίσει η Εθνική διαλύθηκε από εσωτερικές διαμάχες, κόντρες και ίντριγκες. Αν ο προπονητής που θα έρθει δεν «κρατήσει» όρθια τα αποδυτήρια, θα το χάσει κι αυτός το παιχνίδι. Αυτό το καλό το είχε ο Ρεχάγκελ. Έβαλε μια σειρά, αν ήθελε ας κουνιόταν κανένας».

Ερ.: Ξένος ή Έλληνας προπονητής;
Αντ. Αυλ. : «Έχουμε αξιόλογους Έλληνες προπονητές. Ο Τσιώλης, ο Παράσχος, ο Δώνης, αναφέρω ενδεικτικά τρεις απ’ αυτούς. Έχουν δώσει διαπιστευτήρια. Βρίζουν τώρα όλοι οι Παναθηναϊκοί τον Αναστασίου που πήρε μια ομάδα διαλυμένη και την πήγε ένα βήμα μπροστά. Αλλά τί περιμένεις; Εδώ έχουν βρίσει τον Βαρδινογιάννη και οι Ολυμπιακοί έχουν βρίσει τον Κόκκαλη».

Αυτό είπε ο Φορτούνης στον γιο μου!

Ερ.: Και οι Αρειανοί τον Γκάλη.
Αντ. Αυλ. : «Μπορεί! Αλλά δεν έχουμε παιδεία. Θα σου πω κάτι που είπε ο Φορτούνης στον γιο μου, όταν ο πρώτος ήταν στην Καιζεσλάουτερν. Σ’ ένα ματς πήγε να κάνει μία «ποδιά» κι έχασε τη μπάλα. Στην κόντρα η ομάδα του, έφαγε γκολ. Στις επόμενες επαφές με τη μπάλα που είχε αυτό το παιδί, είχε σηκωθεί όλο το γήπεδο στο πόδι και τον χειροκροτούσε για να του δώσει θάρρος. Εδώ πέρα, άστο καλύτερα. Υπάρχει διαφορά».