IMG_8922 (2)

Η συνέντευξη του προέδρου του Λήλα Βασιλικού Θανάση Κοτσίφη στο Eviateam

Ο πρόεδρος του Λήλα Θανάσης Κοτσίφης ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για όλους και για όλα στο Eviateam, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη. 

Ερ: Πρόεδρε καλησπέρα, καταρχάς να ρωτήσω αν είστε βέρος Βασιλικαριώτης…
Θ.Κ.: «Όχι ακριβώς, ο πατέρας μου είναι από τη Θήβα και η μητέρα μου από τους Στρόπωνες, αλλά βρίσκομαι στο Βασιλικό από το 1974. Εδώ μεγάλωσα, εδώ τα …πάντα όλα. Ο αδερφός του πατέρα μου ήταν ο πρώην τερματοφύλακας της Θήβας και του Λεβαδειακού, ο Γιώργος ο Κοτσίφης».

Ερ: Η σχέση σας με το ποδόσφαιρο ποια ήταν, πριν αναλάβετε τον Λήλα;
Θ.Κ.: «Έπαιζα κι εγώ μπάλα, αλλά λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο σταμάτησα. Όπως κι ο αδερφός μου έπαιζε στα Φύλλα, στο Αφράτι κ.α. Προσωπικά, τα προηγούμενα χρόνια, περισσότερο ασχολήθηκα με το μπάσκετ».

Ερ: Δηλαδή;
Θ.Κ.: «Ήμουν γενικός αρχηγός στον Γ.Σ. Βασιλικού. Αργότερα έγινα και πρόεδρος -σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα-, όπως ανέλαβα και το τμήμα πάλης του Βασιλικού. Στο μπάσκετ, την τρίτη χρονιά ανεβήκαμε κατηγορία (Α’ ΕΣΚΑΣΕ), αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι για κάτι παραπάνω. Η ομάδα δεν είχε γήπεδο, παρότι οικονομικά ήμασταν καλά, μας είχε βοηθήσει και το Ράδιο Κορασίδη όπως κι άλλοι χορηγοί».

Ερ: Και είπατε ότι ασχοληθήκατε και με την πάλη…
Θ.Κ.: «Ναι, γιατί ήταν και οι δύο γιοι μου στην ελληνορωμαϊκή. Ο μεγαλύτερος από τους δύο είχε βγει στους Παίδες, 4ος στην Ελλάδα».

Ερ: Δύο αγόρια έχετε;
Θ.Κ.: «Ναι και παντρεύτηκα μικρός. Ο ένας ο γιος μου είναι 31 χρονών κι άλλος 29».

Ερ: Έχουν παίξει μπάλα;
Θ.Κ.: «Όχι, τους «κέρδισε» η πάλη».

Ερ: Μάλιστα, πάμε στον Λήλα, πώς αποφασίσατε να αναλάβετε την ομάδα;
Θ.Κ.: «Μ’ αρέσει ο αθλητισμός. Ούτε καπνίζω, ούτε πίνω. Βρεθήκαμε μία ομάδα ανθρώπων, εμένα πρώτος μου μίλησε γι’ αυτό το εγχείρημα ο Κώστας  ο Κικίδης. Μου είπε: «Θανάση, θέλεις να ασχοληθούμε με τον Λήλα;» Του απάντησα: «Αν ο Λήλας σωθεί ναι, αν δεν σωθεί, όχι». Αυτή η κουβέντα όπως καταλαβαίνετε έγινε πριν τα μπαράζ του ΑΟ Χαλκίς, που από τη έκβαση των μπαράζ του ΑΟΧ, εξαρτιόταν και η τύχη του Λήλα».

Ερ: Τα προηγούμενα χρόνια ερχόσασταν στο γήπεδο του Βασιλικού; Βλέπατε παιχνίδια του Λήλα;
Θ.Κ.: «Παλιά ερχόμουν, τα τελευταία χρόνια όχι. Είχα να πατήσω στο γήπεδο από ένα παιχνίδι με το Κερατσίνι, ένα ματς στο οποίο έγιναν …πολλά».

Ερ: Τί είχε συμβεί;
Θ.Κ.: «Δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά χάσαμε».

Ερ: Θεωρήσατε ότι υπήρξε κάτι μεμπτό, κάτι παράξενο;
Θ.Κ.: «Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Το Κερατσίνι με εκείνη τη νίκη ανέβηκε, ήταν τελευταίο παιχνίδι. Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ, από τότε δεν ασχολήθηκα ξανά. Διάβαζα στις εφημερίδες για τον Λήλα, αλλά δεν ερχόμουν στο γήπεδο. Το περασμένο καλοκαίρι όμως, όπως προανέφερα, μαζευτήκαμε 10 άτομα στο γραφείο μου με πρωτοβουλία του Κώστα του Κικίδη, αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά, κάναμε εκλογές και προχωρήσαμε την ομάδα».

Ερ: Με την περσινή διοίκηση έχετε καλές σχέσεις;
Θ.Κ.: «Με τον Γιάννη τον Παπαθανασίου μιλάω, όλα καλά, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι».

Ερ: Ποιος είναι ο βασικός στόχος της διοίκησης;
Θ.Κ.: «Οι ακαδημίες. Χωρίς ακαδημίες δεν γίνεται τίποτα. Φέτος έχουμε κατεβάσει τμήματα Νέων, Παίδων, Παμπαίδων και Τζούνιορ».

Ερ: Σίγουρα το να αναλάβει κάποιος μία ομάδα και δη τον Λήλα, είναι μεγάλο ρίσκο και μεγάλη ευθύνη.
Θ.Κ.: «Δεν διαφωνώ, αλλά όταν μαζευτήκαμε τα άτομα που μαζευτήκαμε και είπαμε ότι θα βγούμε μπροστά, συζητήσαμε μεταξύ μας, βάλαμε τα πράγματα κάτω και συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα πράματα. Ο καθένας ανέλαβε από ένα πόστο, μοιράσαμε ρόλους. Και φυσικά μας βοηθάει και η κοινωνία του Βασιλικού όπως και οι επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο γήπεδο 40 ταμπέλες και εν καιρώ θα γίνουν …περισσότερες».

Ερ: Εντάξει, έχει σημασία πάντως και ποια άτομα απαρτίζουν τη διοίκηση. Δηλαδή αυτό μετράει πάρα πολύ για κάποιον που θέλει να βοηθήσει με μία ταμπέλα στο γήπεδο.
Θ.Κ.: «Ναι μπορεί. Κοιτάξτε, ήμουν 8 χρόνια πρόεδρος στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημ. σχολείου Βασιλικού. Με σέβονται και με αγαπάνε όλοι. Απ’ τα 100 μέλη που ψήφιζαν στις εκλογές, έπαιρνα ας πούμε 96 ψήφους κι όλοι μου έλεγαν «τί κάνεις, πώς τα καταφέρνεις;» Έχω ασχοληθεί με τα κοινά. Όπως και στο γυμνάσιο Βασιλικού που ήμουν αντιπρόεδρος, αλλά και στο αθλητικό γυμνάσιο Χαλκίδας».

Ερ: Ποιό είναι το σχέδιο για τον Λήλα;
Θ.Κ.: «Το σχέδιο είναι ότι στον Λήλα θέλουμε να παίζουν παιδιά από την περιοχή. Νομίζω ότι φέτος το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Δημιουργήσαμε μία ανταγωνιστική ομάδα με δικά μας παιδιά. Ο μόνος που δεν είναι από το Βασιλικό είναι ο Γιώργος ο Τσαλιαγκός, αλλά ο Τσαλιαγκός ξεκίνησε από ‘δω σε ηλικία 15 χρονών. Παιδί του Λήλα είναι κι αυτός».

Ερ: Άρα θέλετε να δώσετε στον Λήλα «Βασιλικαριώτικη» ταυτότητα, ξεκάθαρα.
Θ.Κ.: «Ναι, γιατί τα παιδιά που είναι από την περιοχή αγαπάνε την ομάδα. Δεν είναι παιδιά που θα έρθουν να πάρουν 5 φράγκα και θα φύγουν την επόμενη χρονιά».

Ερ: Πάντως αυτή τη στιγμή ο Λήλας έχει στο ρόστερ του παίκτες εγνωσμένης αξίας. Αυτό σημαίνει ότι το Ληλάντιο Πεδίο εξάγει καλούς ποδοσφαιριστές.
Θ.Κ.: «Έτσι. Φέτος έχουμε στην ομάδα καλούς παίκτες, οι οποίοι παράλληλα είναι και πολύ καλά παιδιά. Είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας. Δηλαδή εγώ δεν θέλω να με βλέπει ας πούμε ο Μαστροκώστας και να μου λέει «γεια σου πρόεδρε». Θέλω να μου λέει «γεια σου Θανάση». Πράγματι, θέλαμε να φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα. Να ξαναγίνει ο Λήλας υπολογίσιμος. Να λέει ο αντίπαλος ότι «ωχ, πάμε στον Λήλα, τί θα κάνουμε;». Όχι να λέει: «Έλα μωρέ με τον Λήλα παίζουμε, θα τον κερδίσουμε». Κι επίσης αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ότι πρέπει να είμαστε κύριοι και να φερόμαστε άψογα. Το Βασιλικό πρέπει να είναι φόβητρο μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και φυσικά το ίδιο φιλόξενοι με εμάς, θέλω να είναι και οι αντίπαλοί μας. Όταν ήταν να πάμε (πριν 1 μήνα) στην Ιστιαία μας έλεγαν κάποιοι: «Και που θα πάτε εκεί πέρα, είναι άγριοι…» και το ένα και το άλλο. Και η φιλοξενία των ανθρώπων ήταν άψογη, πραγματικά».

Ερ: Και σε ένα ματς που απ’ ότι μάθαμε τον αδικεί τον Λήλα το 3-3.
Θ.Κ.: «Όντως σε εκείνο το ματς έπρεπε να νικήσουμε -το λιγότερο- με 5-2. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες».

Ερ: Πόσο δύσκολο ήταν για τη νέα διοίκηση μέσα σε δύο μήνες να μετατρέψει έναν Λήλα απαξιωμένο αγωνιστικά σε έναν Λήλα που διεκδικεί το πρωτάθλημα; Πώς αλλάξατε όλο αυτό το κλίμα;
Θ.Κ.: «Αυτό οφείλεται στα μέλη της διοίκησης. Ενδεικτικά θα αναφέρω τους Γκάβαλη, Κικίδη, Αγραφιώτη, που είναι γνώστες του αντικειμένου. Όταν ο ποδοσφαιριστής βλέπει ότι υπάρχει μία σοβαρή διοίκηση, το κλίμα είναι καλό και υπάρχει στην ομάδα ένας πολύ καλός προπονητής, τότε ανοίγει ο δρόμος για τον ερχομό του».

Ερ: Με τον Τάσο Ταυταρίδη πώς τα πάτε;
Θ.Κ.: «Είμαστε φίλοι πάνω απ’ όλα. Τον Τάσο τον σεβόμουν και τον εκτιμούσα απεριόριστα από τα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε».

Ερ: Μία παρένθεση για τον κόουτς, η προπόνηση σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν στις 17:30 και ο Ταυταρίδης είναι εδώ από τις 16:30 και προπονεί ατομικά κάποιος παίκτες. Αυτό λέει πολλά.
Θ.Κ.: «Ο Τάσος είναι χαμηλών τόνων αλλά είναι και …τελειομανής. Και μετά από μεγάλες νίκες «εξαφανίζεται» υπό την έννοια ότι θέλει να αφήνει τους παίκτες να χαρούν, συνέχεια λέει ότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί είναι που πρέπει να μιλάνε στα ΜΜΕ. Εγώ έχω προσωπική φιλία με τον Γιάννη τον Σόλια, ο οποίος αν ήταν 10 χρόνια νεότερος θα τον φέρναμε να παίξει μπάλα στον Λήλα (γέλια). Σε μια κουβέντα που είχαμε το καλοκαίρι με τον Γιάννη και τον ρώτησα για προπονητή μου είπε «με κλειστά μάτια, Τάσος Ταυταρίδης». Για τον Τάσο, συμφώνησε και το υπόλοιπο ΔΣ ομόφωνα. Βέβαια τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν κάποια πράγματα για τη διοίκηση και τον κόουτς. Όμως αυτοί που τα λένε είναι έξω από τον Λήλα. Ίσως να ζηλεύουν».

Ερ: Εσείς φτάσατε κοντά στην παραίτηση επειδή έπαιξαν στο Βασιλικό ένα φιλικό, οι παλαίμαχοι του ΑΟΧ;
Θ.Κ.: «Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από την ομάδα, αλλά το παραπάνω με ενόχλησε. Στο γήπεδο του Βασιλικού πέρα απ’ τη μεγάλη ομάδα, κάνουν προπόνηση και οι ακαδημίες. Δύο μέρες αργότερα (σ.σ. Τετάρτη) έπαιζαν οι Νέοι του Λήλα επίσημο ματς. Δεν μας ενημέρωσε κανένας για τους παλαίμαχους του ΑΟΧ. Μας είπε ο Αντώνης Μπέτσας ότι είχε στα χέρια του ένα χαρτί. Εγώ στα χέρια μου δεν είχα κανένα χαρτί».

Ερ: Ο Μπέτσας είναι φέτος στην ομάδα;
Θ.Κ.: «Φέτος όχι».

Ερ: Και τί έγινε τελικά;
Θ.Κ.: «Στο γήπεδο του Βασιλικού είχε γίνει σπορά. Να φανταστείτε ότι και ο Λήλας έκανε προπόνηση στο βοηθητικό. Και μπήκαν μέσα για να παίξουν οι παλαίμαχοι του ΑΟΧ. Το γήπεδο έγινε χωράφι. Όπως σας είπα δύο 24ωρα μετά, έπαιξαν οι νέοι του Λήλα και της Προποντίδας και το Σάββατο θα έπαιζαν και οι Παίδες. Ρωτήστε τον Κουσκούτη που ήταν εδώ, να σας πει για την εικόνα του γηπέδου».

Ερ: Σας στεναχώρησε το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκατε, το κατάλαβα. Υπήρξε κάποια προστριβή με τον Ταυταρίδη γι’ αυτό το θέμα;
Θ.Κ.: «Κάναμε μια κουβέντα, γιατί πρέπει να σας πω ότι άλλαξε η ώρα της προπόνησης της ομάδας για να μπορέσει να αγωνιστεί και ο Τάσος με τους παλαίμαχους του ΑΟΧ. Αλλά πέρα απ’ την κουβέντα που κάναμε, δεν συνέβη κάτι άλλο. Ο Ταυταρίδης είναι και θα παραμείνει στον Λήλα. Έχει την ομάδα στη 2η θέση της βαθμολογίας. Είναι απ’ τους πιο αξιόλογους στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Δεν τέθηκε κανένα θέμα απομάκρυνσης του προπονητή μας, προς Θεού. Τέλος πάντων, εγώ γενικά έτσι είμαι στη ζωή μου, θα γίνω χαλί να με πατήσεις, ούτε τσακώνομαι ούτε τίποτα, ούτε ήρθα να πιάσω την καρέκλα του προέδρου. Ας έρθει κάποιος άλλος αύριο το πρωί και να μου πει ότι μπορεί να πάει τον Λήλα καλύτερα κι ότι έχει τη δυνατότητα να διαθέσει συγκεκριμένα χρήματα. Πολύ ευχαρίστως να φύγω από πρόεδρος, αλλά να τα δω τα λεφτά. Να μου πει ότι αυτά τα λεφτά αύριο το πρωί θα μπουν στο βιβλιάριο του Λήλα. Κι εγώ θα είμαι δίπλα του, σαν απλός …στρατιώτης».

Ερ: Ήρθατε για να μείνετε για χρόνια στον Λήλα; Έχετε βάλει σκοπό να τον ξανακάνετε πρωταγωνιστή;
Θ.Κ.: «Ήρθα για να βοηθήσω τον Λήλα να σταθεί στα πόδια του. Ο Λήλας έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας. Έχει βαριά φανέλα. Μέχρι στιγμής έχουμε παρέχει τα πάντα στην ομάδα. Μέχρι και σκούφο πήραμε στα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Λήλας φέτος δεν είναι οργανωμένος. Κι επίσης να σας πω ότι τρία παιδιά της ομάδας Νέων παίζουν στην πρώτη ομάδα. Και δεν είναι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές, είναι και μαθητές του 20».

Ερ: Τί μπάτζετ έχει ο Λήλας; Ρωτάω γιατί η ομάδα έχει στις τάξεις της γνωστούς ποδοσφαιριστές. Τα φέρνετε βόλτα;
Θ.Κ.: «Δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια. Είπαμε στα παιδιά ότι «θα σας δώσουμε αυτά που μπορούμε». Δεν μπορούμε να δώσουμε σε έναν παίκτη 5 και 6 χιλιάδες. Όλη η διοίκηση όμως, είμαστε μία γροθιά».

Ερ: Η ομάδα είχε ξεκινήσει να χτίζεται πριν έρθει ο Ταυταρίδης;
Θ.Κ.: «Ναι είχαμε κάνει κάποιες μεταγραφές, είχαμε κλείσει νομίζω τους Μαστροκώστα, Μακρή και Αγραφιώτη».

Ερ: Άρα όταν τέλειωσαν τα μπαράζ της Χαλκίδας και έμεινε και ο Λήλας στην Α’ ΕΠΣΕ, κινηθήκατε πολύ γρήγορα.
Θ.Κ.: «Ναι, για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι αντίπαλοι (γέλια)».

Ερ: Από την παρουσία του κόσμου, είστε ευχαριστημένος;
Θ.Κ.: «Γενικά ναι, αλλά στο τελευταίο ματς με την Καστέλλα όχι. Ίσως οι φίλαθλοί μας, επηρεάστηκαν από την ήττα κόντρα στην Αρτάκη. Όντως υπήρχε μεγάλη στεναχώρια εκείνη τη μέρα. Αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν ήταν να κερδίζαμε και τα 30 ματς θα πηγαίναμε στην ΕΠΣΕ να μας δώσει το πρωτάθλημα να γίνει και η απονομή και να μην κουραζόμαστε. Και η ΑΕΚ έχασε από την Αιδηψό. Μπάλα είναι, τί πρέπει να γίνει δηλαδή, να τα διαλύσουμε όλα;»

Ερ: Πάντως η τελευταία νίκη στη Λάμψακο ήταν σημαντική και για λόγους γοήτρου.
Θ.Κ.: «Εγώ το έχω πει και θα το ξαναπώ. Στο Ληλάντιο πρέπει να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα. Και οι υπόλοιπες ομάδες να τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα».

Ερ: Έχει γίνει κάποια κουβέντα γύρω απ’ αυτό το ζήτημα;
Θ.Κ.: «Για να γίνει κουβέντα θα πρέπει πρώτα να ορθοποδήσει ο Λήλας. Μέχρι στιγμής πάμε καλά. Αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά. Πρέπει να φτάσουμε τον «λαμπαδηδρόμο» σε ένα σημείο που δεν θα …τρεμοπαίζει η φλόγα στη δάδα που κρατάει στα χέρια του. Καταλαβαίνετε τί λέω. Αλλά σας ξαναλέω ότι πρέπει ο Λήλας να αποκτήσει και πάλι την χαμένη του αίγλη. Δηλαδή το καλοκαίρι έλαβε χώρα ένα περιστατικό που με στεναχώρησε, που δεν αρμόζει στην ιστορία του Λήλα, με κάποιον ποδοσφαιριστή που ζήτησε με άκομψο τρόπο το δελτίο του για να φύγει από την ομάδα».

Ερ: Τελικά έφυγε;
Θ.Κ.: «Όχι, δεν το πήρε το δελτίο, αλλά φυσικά δεν παίζει. Και είναι ένα παιδί που με τον πατέρα του ήμασταν πολύ φίλοι. Το παιδί δεν το ήξερα, αλλά ζήτησε επιτακτικά το δελτίο του και μου μίλησε με …απρέπεια. Που ο Λήλας σε όλους τους παίκτες φέρεται άψογα. Τις προάλλες είχαμε πάει όλη μαζί η ομάδα για ποτό! Γίνεται μία νέα προσπάθεια, είμαστε διοίκηση τριών μηνών. Μας έχουν πάρει τηλέφωνο για να διαφημιστούν και μαγαζιά από τη Χαλκίδα. Σιγά – σιγά».

Ερ: Εσείς ξεκινήσατε με σκοπό να ξανακάνετε τον Λήλα …ανταγωνιστικό. Έχουμε φτάσει στο 1/3 του πρωταθλήματος και ο Λήλας βρίσκεται στη 2η θέση με ένα βαθμό διαφορά από την κορυφή. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας η λέξη «πρωτάθλημα»;
Θ.Κ.: «Έχω μάθει στη ζωή μου να μην προτρέχω. Κοιτάμε παιχνίδι – παιχνίδι ξεχωριστά. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, να τελειώσει ο α’ γύρος και θα κάνουμε τον απολογισμό μας για να δούμε πού βρισκόμαστε. Αν δούμε ότι η ομάδα προχωράει και είναι ψηλά, δεν θα σταματήσουμε και έχουμε πάρει και κάποιες διαβεβαιώσεις από επιχειρηματίες του Βασιλικού ότι θα μας βοηθήσουν. Τώρα μην με ρωτήσετε τί θα γίνει μετά, αν δηλαδή ανέβουμε στη Γ’ Εθνική (γέλια)».

Ερ: Εννοείται θα σας ρωτήσω, αν πιστεύετε ότι το Βασιλικό αυτή τη στιγμή έχει τα εχέγγυα να στηρίξει μία ομάδα στη Γ’ Εθνική.
Θ.Κ.: «Θέλω να πιστεύω πως ναι, αρκεί να μην αρχίσουμε να τρέχουμε τελευταία στιγμή. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν γίνει κάποιες επαφές …νωρίτερα. Αν φέτος φτάσαμε το μπάτζετ στις 30.000 ευρώ, αύριο μεθαύριο, με πιο πολύ δουλειά και με πιο πολλούς ανθρώπους δίπλα μας, μπορεί να το φτάσουμε και στις 100.000 ευρώ. Αλλά τώρα κάνουμε …εικασίες. Το σίγουρο είναι ότι  σύντομα θα κάνουμε και μία λαχειοφόρο, θα βγάλουμε και τα ημερολόγια της ομάδας και θα μπουν κάποια χρήματα στο ταμείο του Λήλα».

Ερ: Είστε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας; Φαντάζομαι πώς ναι.
Θ.Κ.: «Θέλω να παίζουμε και μέσα στην έδρα μας με το ίδιο πάθος που παίζουμε στα εκτός έδρας ματς. Δηλαδή μέσα στην Αιδηψό παίξαμε εξαιρετική μπάλα, όπως και μέσα στην Ιστιαία αλλά και στο Αλιβέρι, παρότι χάσαμε το ματς, που το 2-1 ήταν πλασματικό σκορ. Στο 83′ μείναμε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μακρή και στο 86′ δεχτήκαμε το γκολ. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι οι παίκτες του Ταμυναϊκού έκαναν σαν …τρελοί. Στην Ιστιαία ο κόσμος της ομώνυμης ομάδας μας …χειροκρότησε».

Ερ: Ποια ομάδα πιστεύετε ότι είναι φαβορί για τον φετινό τίτλο;
Θ.Κ.: «Δεν υπάρχει φαβορί στην κορυφή. Θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς η Αυλίδα είναι τόσο χαμηλά. Έχει καλή διοίκηση, έχει καλούς παίκτες, έχει καλό προπονητή, δεν ξέρω γιατί η σεζόν κυλάει τόσο άσχημα μέχρι τώρα».

Ερ: Διοικητικά πάντως, υπάρχουν νέοι άνθρωποι στους προεδρικούς θώκους των ομάδων. Ο Ελευθεριάδης στην ΑΕΚ Χ., ο Κοντσιλίδης στην Ερέτρια, ο Κατσινόπουλος στον Ταμυναϊκό. Εντάξει, οι Βουλέρης και Στρατής είναι πιο παλιές καραβάνες.
Θ.Κ.: «Πιστεύω ότι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Σίγουρα όμως άπαντες έχουμε και βλέψεις και στόχους για κάτι …καλύτερο. Αλλά ξέρετε, κι όλοι αυτοί που είναι απ’ έξω, βλέπουν τη …βιτρίνα. Δεν μπορείτε να ξέρετε τί κόπο κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Πριν λίγες μέρες είχε σπάσει στο γήπεδο του Βασιλικού ένας αγωγός και πλημμυρίσαμε. Ήμουν εδώ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Ένα απλό παράδειγμα φέρνω».

Ερ: Με το γήπεδο τί γίνεται; Απ’ ότι μου είπαν οι συνεργάτες σας, μπήκαν κλέφτες και «σήκωσαν» την καντίνα για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Θ.Κ.: «Μέχρι και τις …καρφίτσες πήραν. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εγώ θέλω να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να μπορεί να πάρει έναν καφέ, ένα νερό. Πάθαμε ζημιά, πρέπει να ξαναπάρουμε πράγματα. Λένε ορισμένοι ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν κακό στον Λήλα. Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω».

Ερ: Έλεγε ο Στούπας τα προηγούμενα χρόνια ότι η ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών δέχεται πόλεμο …εκ των έσω. Υπάρχει τέτοιο θέμα στο Βασιλικό, σας κάνουν κάποιοι πόλεμο;
Θ.Κ.: «Δεν θέλω να το πιστέψω και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Εγώ πιστεύω ότι όλο το Βασιλικό θέλει το καλό του Λήλα. Κάποτε είχα μείνει άνεργος και μου έλεγε η γυναίκα μου «και τώρα τί κάνουμε;» και απαντούσα «όλα θα γίνουν». Και μετά από 3 μέρες είχα ξαναπιάσει δουλειά. Θέλω να πω ότι πρέπει να τα βλέπουμε τα πράγματα θετικά και αισιόδοξα. Να μην σπέρνουμε τη διχόνοια. Θα ξαναπώ ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι υγεία. Αν έχεις υγεία, μετά όλα παλεύονται. Εμένα και στα παιχνίδια, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι όλα τα παιδιά καλά. Στη Λάμψακο χτύπησε ο Κώστας Χαλιώτης (κεφάλι με κεφάλι) με αντίπαλό του. Το πήρα το παιδί και το πήγα στο νοσοκομείο. Μου έδιναν συγχαρητήρια για τη νίκη λες και εκείνη τη στιγμή με ένοιαζε η νίκη. Τί να την κάνω τη νίκη αν χτυπήσει ένα παιδί μου; Έχουμε κι εμείς ευθύνη».

Ερ: Πάντως ο Λήλας έχει πάντα γιατρό στο γήπεδο.
Θ.Κ.: «Δεν το συζητάμε αυτό, ακόμα και στα φιλικά ματς».

Ερ: Ο Δημήτρης Σταματίου είναι στην ομάδα;
Θ.Κ.: «Είναι στη διοίκηση, β’ αντιπρόεδρος».

Ερ: Τί θέμα είχε γίνει με τον συνάδελφο τον Άγγελο τον Αγαπητό;
Θ.Κ.: «Πιστεύω ήταν παρεξήγηση που ξεπεράστηκε. Ο Άγγελος είναι φίλος και αδερφός. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος».

Ερ: Είναι όντως …αγαπητός!
Θ.Κ.: «(γέλια) Πράγματι! Είχε έρθει μαζί μας και στην Αιδηψό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και οι δημοσιογράφοι κάνετε τη δουλειά σας. Αρκεί η κριτική να είναι καλοπροαίρετη. Αν εγώ δεν σε αφήσω εσένα να έρθεις εδώ και δεν γράψεις για το blog το παιχνίδι, δεν θα ενημερωθεί και ο κόσμος».

Ερ: Εσείς βλέπετε τα ματς μέσα από το γήπεδο ή βγαίνετε έξω;
Θ.Κ.: «Απ’ τους πρώτους είμαι που βγαίνω. Χαιρετάω τα παιδιά, τους λέω καλή επιτυχία και πηγαίνω στην κερκίδα».

Ερ: Το είπατε και πριν ότι ο Λήλας έχει μεγάλη ιστορία, έχει αγωνιστεί και με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας. Μπορεί ο Λήλας κάποια στιγμή να εκπροσωπήσει -ξανά- επάξια την Εύβοια σε εθνικά πρωταθλήματα; Μπορεί να φτάσει έστω στο …ελάχιστο αυτό που έκανε ο Ηρακλής Ψαχνών μέχρι πέρσι; Μπορεί να το κάνει αυτόνομος ή προϋποθέτει αυτό που προαναφέρατε επίσης, μία συγχώνευση, για τη δημιουργία μιας νέας πανίσχυρης ομάδας στο Ληλάντιο πεδίο;
Θ.Κ.: «Και το θέμα της συγχώνευσης είναι πολύ σημαντικό αλλά πρέπει να οργανωθούν οι ακαδημίες μας. Να βγάζουμε κάθε χρόνο, έναν με δύο παίκτες. Άρα, αυτό που λες, αν γίνει, θα γίνει σε …βάθος χρόνου, δεν μπορεί να γίνει ούτε φέτος, ούτε του χρόνου, ούτε του αντίχρονου. Πέρσι φτάσαμε ένα βήμα πριν το γκρεμό. Επί της ουσίας πέσαμε, όσο κι αν μας ενοχλεί. Βγήκε η Χαλκίδα στη Γ’ Εθνική και μείναμε κι εμείς στην Α’ ΕΠΣΕ. Αλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά και το έμψυχο δυναμικό. Είναι και οι εγκαταστάσεις. Πάντως αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο είναι ένα γυμναστήριο για να γυμνάζονται οι ποδοσφαιριστές. Και το παν είναι η ομάδα να πορευτεί με δικά της παιδιά. Η ομάδα Νέων του Λήλα έχει αξιόλογους παίκτες. Και δεν σας κρύβω ότι μας στεναχώρησε το γεγονός ότι η Μικτή δεν κάλεσε ένα παιδί από τον Λήλα. Δεν μπορεί ο Λήλας να μην έχει έναν παίκτη στη Μικτή. Εδικά ο Μπράχο. Όπως και το τμήμα Παίδων έχει πολύ καλό υλικό».

Ερ: Πιστεύετε ότι ο Λήλας έχει βάθος στον πάγκο για να αντέξει στον πρωταθλητισμό;
Θ.Κ.: «Πιστεύω πως ναι. Αν δεν έχουμε τραυματισμούς, έχουμε καλό ρόστερ, έχουμε λύσεις».

Ερ: Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Λήλα;
Θ.Κ.: «Να μας βοηθήσουν, να έρχονται στο γήπεδο. Αν κάποιος δεν έχει 5 ευρώ δεν θα πληρώσει εισιτήριο. Οι μαθητές και οι άνεργοι μπορούν να μπουν δωρεάν. Μοιράσαμε στα σχολεία εισιτήρια διαρκείας. Δεν θα βγάλει η ομάδα τα έξοδα από το υστέρημα του κόσμου.

Ερ: Εγώ το είπα με την έννοια αν κάποιος μπορεί να πάρει ένα εισιτήριο, γιατί να μην δώσει ένα βοήθημα στην ομάδα;
Θ.Κ.: «Ναι σίγουρα, αλλά πρώτα απ’ όλα θέλουμε την παρουσία του κόσμου, για να δει και να στηρίξει με τη φωνή του τα παιδιά του Βασιλικού που κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια».

Ερ: Δεχτήκατε πρόταση από τον Ηρακλή Ψαχνών για τον Μαστροκώστα;
Θ.Κ.: «Με πλησίασε κάποιος κύριος από τον Ηρακλή τον οποία δεν γνώριζα -στο γήπεδο της Αρτάκης, στην κερκίδα συγκεκριμένα- και κάτι μου είπε για τον Μαστροκώστα, αλλά η όποια κουβέντα έγινε πολύ γρήγορα. Αν κατάλαβα καλά μου είπε ότι θα με καλούσε στο τηλέφωνο, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Κι έμεινε εκεί το θέμα. Δεν έγινε συζήτηση σοβαρή… Αν γινόταν κάποια επίσημη πρόταση, εγώ τον Νίκο τον σέβομαι, θα το συζητήσουμε και αν ήθελε να πάει πολύ ευχαρίστως. Αλλά τί να πώ στον Νίκο, ότι με έπιασε κάποιος στο γήπεδο που δεν τον ήξερα και μου είπε έτσι κι έτσι;»

Ερ: Τον Ηρακλή τον βλέπατε στη Football League;
Θ.Κ.: «Δεν πήγαινα στο γήπεδο, αλλά παρακολουθούσα τα …κατορθώματά του..!»

Ερ: Ζηλεύατε;
Θ.Κ.: «Όχι καθόλου, μακάρι κάποια στιγμή, μία ομάδα της Εύβοιας να πάει στη Σούπερ Λίγκα, είτε αυτή είναι η Χαλκίδα, είτε ο Λήλας, είτε ο Ηρακλής Ψαχνών, είτε η …Αιδηψός..! Αρκεί να είναι από την Εύβοια (γέλια)…»

Ερ: Πρόεδρε, ευχαριστώ.
Θ.Κ.: «Κι εγώ ευχαριστώ, να ‘σαι καλά..!»