IMG_9272

Ξανά στην κορυφή ο δικέφαλος!

Η «αεράτη» ΑΕΚ Χαλκίδας με γκολ των Παριανού και Μπασούκου νίκησε -χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα- με 2-0 τον Λήλα, πάτησε στην κορυφή και περιμένει το αυριανό ματς Αιδηψός – Αρτάκη, για να δει αν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα!

Σε …κάστρο νικών μετατρέπει το Ενωσιακό γήπεδο η ΑΕΚ Χαλκίδας (σ.σ. επουλώνεται σιγά – σιγά η ήττα από την Αιδηψό), η οποία σήμερα Σάββατο (19/12) στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής, επικράτησε με 2-0 του Λήλα Βασιλικού κι έστω προσωρινά, είναι πρωταθλήτρια χειμώνα, με τους «κιτρινόμαυρους», αύριο Κυριακή, να στήνουν …αυτί για να ακούσουν την έκβαση της αναμέτρησης της Αιδηψού με την Αρτάκη, στη Β. Εύβοια.

Η ΑΕΚ μετά τη νέα επιτυχία της, βρίσκεται στο +2 από την Αρτάκη και οι «ερυθροκίτρινοι» θα κερδίσουν οι ίδιοι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, μόνο σε περίπτωση που περάσουν με διπλό από το γήπεδο της Αιδηψού.

Όσον αφορά το σημερινό ματς, η ΑΕΚ Χαλκίδας κέρδισε τον Λήλα ίσως πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, χτύπησε τον «λαμπαδηδρόμο» από τα άκρα και δείχνει ότι διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας.

Ο Παριανός έδειξε το …δρόμο

Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου παίζοντας με υπομονή, ενώ στον αντίποδα ο Λήλας έκανε πολλά λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φτάνει με αξιώσεις στα καρέ του Τσάμαρη.

Ο δικέφαλος, στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε, άνοιξε και το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 15′ ο Μπασούκος με εκπληκτική σκαφτή πάσα έβγαλε τον πολύ καλό Παριανό «απέναντι» από τον Τσάμαρη κι ο έμπειρος μέσος των «κιτρινόμαυρων» με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα (20′) σε μία φάση «καρμπόν» ο Παριανός βγήκε εκ νέου σε θέση βολής αλλά αυτή τη φορά ο Τσάμαρης απέκρουσε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με την ΑΕΚ να μην απειλεί αλλά και να μην απειλείται από έναν άτολμο Λήλα που δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους για να «καρδιοχτυπήσει» τον Γιώργο Μόνο.

Στο 33′ η ΑΕΚ Χαλκίδας «χτύπησε» και πάλι από αριστερά (ο Λήλας ήταν ευάλωτος, με τον δεξιό μπακ Ντούνα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα), όταν ο Παπαδέδες έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του.

Τρομερή …τριπλή φάση!

Η ΑΕΚ είχε πάρει για τα καλά τον «αέρα» του βασιλικαριώτικου συγκροτήματος και στο 34′ χάθηκε -ίσως- η ευκαιρία της χρονιάς!

Ο Σεϊντάρασι βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Λήλα, σούταρε, απέκρουσε ο Τσάμαρης, ξανασούταρε, ο Τσάμαρης και πάλι είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπελίτσος με νέο σουτ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Τσιβίκας …κερνάει, Μπασούκος …πίνει!

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το «πάνω χέρι» και στο 59′ μετά από ένα μοναδικό «σλάλομ» του Τσιβίκα από δεξιά, ο φορ της «Ένωσης» έδωσε στο …πιάτο το γκολ στον Μπασούκο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο 61′ καλό σουτ του Αλεξίου για τον Λήλα πέρασε άουτ, στο 82′ ο Τσιβίκας πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και με …σπριντ «ελαφιού» βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσάμαρη αλλά ο γκολκίπερ του Λήλα μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 88′ γύρισμα του Μαστροκώστα μέσα στην περιοχή του Λήλα, δεν βρήκε …αντίκρισμα.

Οι Μαστροκώστας και Αγραφιώτης έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι και πέρα από κάποια μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο αμυντικό σταυρόλεξο της ΑΕΚ Χαλκίδας.

Να σημειωθεί ότι ο Ταυταρίδης δεν είχε στη διάθεσή του, τους Χαλιώτη, Κουτσαυλή, Αυλωνίτη αλλά και τον Γίγα που μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν απ’ τους «μπλε», ενώ στο στρατόπεδο της ΑΕΚ Χαλκίδας, ο Ηλίας Ξιφαράς ήταν στην αποστολή (μετά από 20 μέρες), ωστόσο ο Δημήτρης Ερμήλιος τον προστάτεψε, έτσι ώστε ο «Ξίφα» να παρουσιαστεί πανέτοιμος το …2016!

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κασομούλη με βοηθούς τους Αντωνίου και Παραδεισόπουλο.

Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο πρώην γεν. αρχηγός του Ηρακλή Ψαχνών Κώστας Γκαλούφας, παρέα με τον προπονητή της Καστέλλας Νίκο Κιαπέκο και τον πρώην προπονητή της ομάδας Παίδων του Ηρακλή Ψαχνών Μάριο Πριόνα.

ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Ερμήλιος Δημ.): Μόνος, Μεταξάς Ι., Παπαδέδες, Μπισμπικόπουλος, Παλαιολόγος, Παριανός (80′ Λαφαζάνης), Μπασούκος, Σεϊντάρασι, Τσιβίκας, Πατσατζόγλου (83′ Δουρμούσογλου), Μπελίτσος (70′ Φτούλης).

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (Ταυταρίδης Τασ.): Τσάμαρης, Ντούνας (84′ Μπαρότας), Παππάς, Μακρής, Κικίδης, Αλεξίου, Βάθης, Τσαλιαγκός Γ., Αγραφιώτης, Μαστροκώστας, Μπράχο (76′ Κυτίνος).