125597

Αυτά είναι…

Η παραπάνω φωτογραφία θα αποτελέσει …στιγμή και κομμάτι από το κοντινό μέλλον του Ηρακλή Χαλκίδας που πριν λίγες ώρες ανέβηκε στην Volley League και μαζί με τις Αβαντίδες (Α’ Εθνική, γυναικείο ποδόσφαιρο) θα εκπροσωπήσουν την πρωτεύουσα της Εύβοιας στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας θα δώσει το «παρών» στην επόμενη κλήρωση της Volley League με τη μεγάλη κούπα στη μέση και δεξιά κι αριστερά τα δύο σούπερ γκομενάκια (αν όχι οι συγκεκριμένες θα είναι κάποιες άλλες, αλλά σούπερ κι αυτές).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας …φέρνει κόσμο, πρεστίζ και αίγλη στην πόλη.

Ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στον δυσκολότερο απ’ τους τρεις ομίλους της Α2 και κατάφερε -στην κανονική περίοδο- να εκτοπίσει τη …μάνα ΑΕΚ που λεν κι οι Ενωσίτες.

Άλλωστε η ΑΕΚ ήταν μία από τις δύο ομάδες που κατάφεραν φέτος να νικήσουν τον Ηρακλή Χαλκίδας, μία ήττα όμως από την Ένωση που ήρθε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με τον Ηρακλή να έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στα πλέι οφ ανόδου.

Η άλλη ομάδα που τον κέρδισε (εντός κι εκτός έδρας) είναι η Κύζικος Ν. Περάμου, η κορυφαία ομάδα της φετινής Α2 (κι αυτή του χρόνου θα παίζει στην Α1).

Σήμερα Κυριακή στις 2:30 το μεσημέρι, Ηρακλής Χαλκίδας και Κύζικος Ν. Περάμου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τέταρτη φορά φέτος (η Κύζικος κέρδισε τον Ηρακλή μέσα στη Χαλκίδα και  στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας).

Εκτιμώ ότι η φετινή μαγευτική σεζόν για τον Ηρακλή Χαλκίδας θα κλείσει με ήττα, για τον απλούστατο λόγο ότι το συγκρότημα της Ν. Περάμου είναι άτρωτο. Αλλά κλάιν μάιν.

Εν όψει Α1 και η Κύζικος και ο Ηρακλής Χαλκίδας θα χρειαστεί να ενισχυθούν σημαντικά, καθώς η μεγάλη κατηγορία είναι τουλάχιστον …δύο ταχύτητες πάνω.

Δηλαδή αν τη Δευτέρα, βάλεις την Κύζικο και τον Ηρακλή Χαλκίδας να παίξουν με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, θα χάσουν με 3-0 σετ (σε περίπου μία ώρα) και δύσκολα σε κάθε σετ θα ξεπεράσουν τους δέκα πόντους.

Ο Ηρακλής έκανε αυτό που προστάζει το όνομά του. Έναν πραγματικό άθλο.

Άκουγα πριν από ένα μήνα τον προπονητή της ομάδας Σπύρο Γκολίτση σε μία συνέντευξή του στο Ράδιο 1 και στον συνάδελφο Γιώργο Γιώτα και είχε πει ο άνθρωπος ότι ο Ηρακλής Χαλκίδας είχε σαν στόχο να κάνει μία καλή πορεία, να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα.

Ο Ηρακλής όμως φρόντισε να στείλει -από νωρίς- το …μήνυμα ότι φέτος θα επιχειρήσει το κόλπο γκρόσο και βγήκε …δικαιωμένος.

Έγραψα και τις προάλλες ότι …μιλάμε για το Βόλεϊ, για το δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Το ελληνικό βόλεϊ πάντα βρισκόταν στις επάλξεις με ομαδάρες κατά καιρούς, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τώρα τον ΠΑΟΚ, παλαιότερα όλοι θυμόμαστε την Ορεστιάδα, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ενώ πρωτάθλημα στα μέσα της δεκαετίας του 90 πήρε κι ο Άρης με …πρώτο βιολί τον Βούλγαρο άσσο Λιούμπονιρ Γκάνεφ.

Αξίζουν πολλά μπράβο σ’ αυτήν την χαλκιδέικη ομάδα γιατί πορεύτηκε μόνη της, χωρίς τα φώτα και οι προβολείς να πέφτουν πάνω της, αλλά ουδέποτε …παραπονέθηκε.

Έσκυψε το κεφάλι, έβαλε έναν στόχο και τον κατέκτησε με μαγκιά, υπομονή και πίστη στις δυνατότητές της.

Η τρίτη άνοδος για ομάδα της Εύβοιας φέτος θα έρθει από το μπάσκετ και η «ταμπέλα» γράφει πάνω Γ.Σ. Κύμης.

Εδώ που έφτασε ο ΓΣΚ είναι κρίμα και αμαρτία από το Θεό να μην καταφέρει.

Χρειάζεται δύο νίκες σε τρία ματς. Αλλά τί ματς…

Με τον Εθνικό και τον Προμηθέα έξω και τον Φάρο μέσα.

Η νίκη με τον Φάρο είναι επιβεβλημένη. Κόντρα σε μία ομάδα που για έναν γύρο έμοιαζε με dream team, απέκλεισε στον ημιτελικό του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ, πήγε στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά στον β’ γύρο έδειξε να χάνει …καύσιμα.

Και η Κύμη χθες το απόγευμα την έβαλε από κάτω της στη βαθμολογία. Και σε μία περίοδο που η Κύμη δείχνει να γκαζώνει φουλαρισμένο το ρεζερβουάρ.

Επιμένω ότι μέσα στην Κύμη, ο Γυμναστικός με …έκτο παίκτη τον κόσμο -που θα ρίξει τα τσιμέντα του «Ν. Μαρίνος»- θα του φάει του Φάρου το …λαρύγγι.

Από ‘κει και πέρα, δεν γίνεται να μην κάνει ένα διπλό, είτε στον Εθνικό (σήμερα έχασε με 15 πόντους στο Ιβανώφειο), είτε στον Προμηθέα Πατρών.

Σημειωτέον και τα τρία προσεχή ντέρμπι θα τα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ2.

Η Κύμη έχει ένα ψυχολογικό με την TV (όποτε την έχει δείξει φέτος η τηλεόραση έχει χάσει), αλλά οφείλει να υπερκεράσει κι αυτό το εμπόδιο. Να παίξει σαν να μην τη βλέπει κανείς (άσχετα αν θα τη βλέπει η μισή Ελλάδα).

ΥΓ1: Η Εύβοια έχασε με 2-0 στον τελικό του Regions Cup από την Ξάνθη. Έχουν περάσει τόσες ώρες κι ακόμα να βγει ο Κοντονής να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα επειδή από την Ξάνθη κατάγεται ο Γκιρτζίκης. Θα είναι απασχολημένος στη βουλή.

ΥΓ2: Σήμερα Κυριακή για την τελευταία αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής η Χαλκίδα ταξιδεύει στην Ερμιόνη, ενώ στο γήπεδο Κηρίνθου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος Νέων, Αίολος/Ζάρκα – Βατώντας/Αρτάκη.