Vasilopita-Cake-Greek-New-Years-cake-4

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία της Χαλκίδας εν’ όψει του αγώνα στο Άργος με τον τοπικό Παναργειακό που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τη Σπάρτη.

Πάντως και στο Άργος υπάρχει γκρίνια μετά το ισόπαλο 2-2 με τον ουραγό Λεβάντε, κι ενώ οι «λύκοι» στη Ζάκυνθο προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο δεν γύρισαν στη βάση τους νικητές και βλέπουν το ματς με τον ΑΟΧ σαν «τελικό», για να κρατηθούν στο «ρετιρέ», έστω παρέα με τη Σπάρτη, που φιλοξενεί το Λουτράκι.

Γι’ αυτό το παιχνίδι, υπό άλλες συνθήκες θα παρακαλάγαμε το Λουτράκι να κόψει βαθμούς από τη Σπάρτη, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η νίκη της Σπάρτης είναι …επιτακτική, καθώς θυμίζουμε ότι το Λουτράκι βρίσκεται στο +3 από τη Χαλκίδα.

Για το κυριακάτικο ματς με τον Παναργειακό, για τους γηπεδούχους, αν δεν κάνω λάθος επιστρέφει (από τιμωρία) ο Νικλητσιώτης, ένας παίκτης που είχε απασχολήσει τη Χαλκίδα το καλοκαίρι, αλλά η μεταγραφή του δεν προχώρησε.

Επίσης στο Άργος παίζει και ο Μαρίνου που είχε συμφωνήσει προφορικά με τον ΑΟΧ, έκανε και προπονήσεις στη Χαλκίδα, αλλά έφυγε εν μία νυκτί.

Όπως προαναφέραμε, το κλίμα στο Άργος δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με μερίδα φιλάθλων των «πράσινων», να δηλώνει απογοητευμένη από την ισοπαλία στο Λεβάντε, υποστηρίζοντας ότι θα το σκεφτεί αν θα πάει ή όχι στο γήπεδο.

Το εν λόγω «συμπέρασμα» προέκυψε -σε σχόλια στο facebook- αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβάντε. Έτσι γίνεται πάντα. Μετά από κανά δίωρο όμως, ο θυμός καταλαγιάζει.

Εγώ κάποτε, πριν πολλά χρόνια, από τα νεύρα μου είχα κάνει …κομμάτια μία αφίσα του μπασκετικού ΠΑΟΚ (νομίζω είχαμε χάσει από τον Παπάγου), κι ακόμα την κλαίω αυτή την αφίσα.

Ο Παναργειακός τώρα, που έχει κακές αναμνήσεις από πέρσι (έχασε μέσα από τα χέρια του την άνοδο από την Ελευσίνα), στα δύο τελευταία του ματς, έφερε ισάριθμες ισοπαλίες (1-1 με τον Παναρκαδικό στο Άργος και 2-2 με τον Λεβάντε στη Ζάκυνθο) κι έτσι η Σπάρτη εξάλειψε το -4.

Επομένως για τους Αργίτες, η νίκη κόντρα στη Χαλκίδα φαντάζει κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Για να έρθουμε στη Χαλκίδα, η διαφαινόμενη απουσία του Σταματάκου σε ένα ματς που ο ΑΟΧ λογικά δεν θα έχει κατοχή μπάλας και θα επιχειρήσει να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, είναι πολύ σημαντική.

Εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά αύριο και μεθαύριο, κι εμφανιστεί κανά έλκηθρο στον ουρανό της Χαλκίδας, με τον Κοτσάτο ντυμένο …Άγιο Βασίλη.

Που εδώ που τα λέμε, πιο πιθανό είναι να εμφανιστεί ο κανονικός Άγιος Βασίλης από την Καισαρεία, παρά ο Κοτσάτος από το Μαλάουι.

Στη Χαλκίδα αν έρθει κάποιος …Βασίλης, το πολύ – πολύ να πρόκειται για τον …Βασίλη Ταρνανά.

Επίσης αν κάθε εβδομάδα φεύγουν και από 2 – 3 παιδιά, προβλέπω στις 31/12 που θέλει ο Τόλιας να κάνει το χορό της ομάδας (εδώ ο κόσμος καίγεται, θα χορέψουμε κιόλας), να μην υπάρχουν παίκτες ώστε να μοιραστούν τα κομμάτια της βασιλόπιτας.

Θα στέκεται ο Γιώργαρος ο  Τόλιας με το μαχαίρι μπροστά από τη βασιλόπιτα και θα λέει: «Ένα κομμάτι για το σπίτι, ένα για τον Χριστό, ένα για την εκκλησία, ένα για τον Κοτσάτο, ένα για τον Δημητρίου, εντάξει αυτά».

Αμ το άλλο; Άντε εγώ σου λέω ότι θα υπάρχουν παίκτες.

Πόσα φλουριά θα βάλει στη βασιλόπιτα; Τρία ας πούμε; Τρία (τους έχω ικανούς να μην βάλουν και κανένα και να ρίξουν την ευθύνη στον ζαχαροπλάστη). Οι παίκτες που θα τα κερδίσουν, θα πρέπει η διοίκηση, να τους δώσει κι από ένα 50ευρω (έτσι γίνεται σ’ όλες τις ομάδες). 150 ευρώ σύνολο. Που θα τα βρει; Όχι τίποτα άλλο, πρέπει στις 10 Γενάρη να πληρωθεί και η διαιτησία στο ματς με την Ερμιονίδα, ενώ ακολουθεί το ταξίδι στη Μυτιλήνη για το παιχνίδι με τον Αιολικό, στην πρεμιέρα του β’ γύρου.

Φαντάζεστε να πέσει το φλουρί στον Κοτσάτο και να γυρέψει 50 ευρώ από τον Τόλια;

Εν πάσει περιπτώσει, για το ματς της Κυριακής στο Άργος, αν τελικά δεν κατέβει ο Σταματάκος, στη θέση του μάλλον θα παίξει ο Ζουζουλής, καθώς ο Στασινόπουλος πρέπει να καλύψει στα χαφ το κενό του Μπακομήτρου.

Ο Σπανός φορ, πιο πίσω ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Βαλκάνος, αν υποθέσουμε ότι θα πάει ο Ζουζουλής δεξιά.

Αλλαγές δεν θα ‘χουμε αλλά ντάξ δεν πειράζει.

Τώρα τί θα γίνει με τον ερχομό του 2016, ποιοι παίκτες θα φύγουν, ποιοι θα έρθουν, πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ, αν είναι προπονητής ο Δημητρίου, κανείς δεν ξέρει.

Θέλει λέει ο Τόλιας ένα δεκάρι, έναν φορ και ίσως κινηθεί και για τερματοφύλακα.

Θα μας τα πει και στη Γ.Σ. της Δευτέρας, εκεί όπου το …σόου αναμένεται να είναι μοναδικό κι ανεπανάληπτο.

Μπορεί να μεταδοθεί και απευθείας από το OTEsport.