IMG_0334

Ο Ηρακλής Ψαχνών που έχασε το …μέτρημα και ο ΑΟ Χαλκίς που …δαγκώνει. 

Ξεκινώντας το σημερινό σχόλιο από την αποχώρηση του Ηρακλή Ψαχνών, να πω ότι εκεί στα Ψαχνά, έχετε πλέον απεριόριστο χρόνο για να χτίσετε έναν Ηρακλή από το μηδέν, έναν Ηρακλή που θα πρωταγωνιστήσει του χρόνου στην Α’ ΕΠΣΕ.

Απ’ το να αναλώνεστε για το ποιος έβαλε περισσότερα και ποιος λιγότερα, μπορείτε να αξιοποιήσετε …περισσότερο κατάλληλα το χθεσινό φινάλε.

Είναι το μόνο θετικό που μπορεί να προκύψει μέσα απ’ όλο αυτό που συνέβη.

Βέβαια, οι αντικρουόμενες απόψεις για τα λεφτά που έβαλε ο καθένας, αποτελεί ένα …δείγμα του γιατί ο Ηρακλής οδηγήθηκε σ’ αυτό το τέλμα.

Αναμφίβολα και μην ξεγελιέστε, η …απόσυρση του Ηρακλή «τραυματίζει» τον εγωισμό του.

Είπε ο Κώστας Πριόνας ότι «αυτά γίνονται» και να ανατρέξουμε στα παραδείγματα του Εργοτέλη, της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου. Άλλο όμως ΠΑΕ και άλλο ερασιτεχνικές ομάδες.

Ο Ηρακλής Ψαχνών δεν αποχώρησε από τη Football League και αποχώρησε από τη Γ’ Εθνική. Κι αν είχε έρθει -πέρυσι- και νωρίτερα ο Καβακάς μπορεί να έπαιζε ακόμα στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Δεν μπορεί δηλαδή να φεύγει από το φετινό πρωτάθλημα ο Ηρακλής, να ξεκινάει του χρόνου με -6 και να συνεχίζουν κανονικά ο Λεβάντε και ο Κανάρης που θα καταγράψουν 13 μακρινά ταξίδια …έκαστος, την τρέχουσα σεζόν.

Όσα χρήματα δηλαδή δαπανήθηκαν φέτος στον Ηρακλή, θα τα ξοδέψουν ο Λεβάντε και ο Κανάρης στις εκτός έδρας εξορμήσεις.

Διάβασα το ρεπορτάζ του Σταμ. Ρουσόδημου από τη χθεσινή συνέλευση και ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τί εννοεί ο Δημ. Σιγανός, όταν λέει ότι η Νίκου και ο Σπήλιος, έβαλαν από την τσέπη τους 1500, άντε το πολύ 2000 ευρώ!

Στην αρχή ήθελα να πάρω τον Σταμάτη τηλέφωνο και να τον ρωτήσω αν ήθελε να γράψει 15.000, άντε 20.000, κι απλώς καταλάθος ξέχασε να προσθέσει ένα μηδενικό.

Όμως, ενημερώθηκα ότι όντως, για τέτοια ποσά έκανε λόγο ο Δημ. Σιγανός.

Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο …χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μέσες άκρες, η άλλη πλευρά (Νίκου – Σπήλιος), υποστηρίζει ότι έβαλε τα περισσότερα χρήματα στην ομάδα.

Μία απ’ τις δύο πλευρές λέει ψέματα, νομίζω το καταλαβαίνετε και οι ίδιοι, το καταλαβαίνει και ο κόσμος.

Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε και την άλλη πλευρά.

Όσο γι’ αυτό που είπε ο Δημ. Γιαννούτσος ότι «η ομάδα να κατεβαίνει στα εντός έδρας κι όχι στα εκτός..!» δεν θα το σχολιάσω καν από ‘δω. Θα τον ρωτήσω από κοντά αν πράγματι εννοούσε αυτό που είπε, αν καταλάβαμε κάτι άλλο απ’ αυτό που είπε ή αν το είπε έτσι, για να ευθυμήσουμε.

Στη Χαλκίδα το κλίμα είναι άριστο αν εξαιρέσει κανείς την ιστορία με τον Σταματάκο που το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα με τις μπλε και τις μαύρες ρίγες.

Ο Σταματάκος που ζήτησε να εξοφληθεί μέχρι …τελευταίο ευρώ, τη στιγμή που η διοίκηση υποστηρίζει ότι του έχει δώσει -απ’ τη μέρα που ανέλαβε τον ΑΟΧ- 1500 ευρώ!

Όσα χρήματα δηλαδή υποστηρίζει ο Σιγανός, ότι έβαλαν οι Νίκου και Σπήλιος στον Ηρακλή.

Μ’ αυτά που ακούω, νομίζω ότι πραγματικά ζω σ’ ένα παράλληλο σύμπαν.

Επί της ουσίας ο Σταματάκος έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Δεν ξέρω τί έχει στο μυαλό του και πώς το σκέφτηκε. Πάντως ο Στούπας είναι πυρ και μανία.

Κατά τα άλλα, για την αποβολή του Βαλκάνου, επειδή η φάση έγινε μπροστά στα μάτια μου, θα πω ότι όχι μόνο κίτρινη δεν υπήρχε, αλλά ούτε καν φάουλ.

Ο ΑΟΧ έμεινε ξανά με δέκα παίκτες, όπως και στη Μυτιλήνη, που κι εκεί η κόκκινη στον Τσούπρο ήταν τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ένα: Με πόσους παίκτες θα τελειώσει ο ΑΟΧ το παιχνίδι στη Σπάρτη, στις 12 του Μάρτη; Εδώ σας θέλω.

Άκουσα κάποια στιγμή χθες τον Στούπα -εν ώρα αγώνα- να μονολογεί «γιατί μας παίζουν έτσι;»

Δεν υπάρχει «γιατί», ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως μπορεί.

Ο ΑΟΧ, που σίγουρα θα κινηθεί για την απόκτηση δεύτερου τερματοφύλακα.

Χθες στην αποστολή ήταν ο νεαρός ο Τζουβάρας. Φαντάζομαι ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει …λευκός καπνός.

Στο χθεσινό παιχνίδι βασικοί ξεκίνησαν οι Σεχολάρι (σε ρόλο …αντι-Σταματάκου) και Δημ. Στασινόπουλος που τα πήγε αρκετά καλά.

Ο Σεχολάρι απ’ την άλλη, δεν φάνηκε πολύ δημιουργικά αν και εκτιμώ ότι του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του φορ περιοχής, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Σπανός βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και δύσκολα δεν θα τον προτιμήσει ο Σεροπιάν στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός αν ο Σεροπιάν αλλάξει λογική παιχνιδιού και πάει σ’ ένα καθαρό 4-4-2.

Ο ΑΟΧ στο α’ ημίχρονο ήταν μέτριος, έχοντας και κάποια κενά στην άμυνα, αν και έπαιζε απέναντι σε μία απ’ τις 2-3 καλύτερες ομάδες του ομίλου, με καλή ανάπτυξη και μετάβαση παιχνιδιού.

Στο β’ ημίχρονο όμως ο ΑΟΧ ήταν καλύτερος και ο διαιτητής Γρίμμας ήξερε πολύ καλά τί έκανε, αποβάλλοντας τον Βαλκάνο, σ’ ένα σημείο που η επίτευξη ενός γκολ -στο παιχνίδι-, φάνταζε περισσότερο πιθανή από πλευράς ΑΟΧ παρά από πλευράς Παναρκαδικού.

Ένας ΑΟΧ όμως, που όχι μόνο λειτούργησε άψογα -αμυντικά- στη μισή ώρα που έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά δεν …μάσησε και βγήκε μπροστά και για το γκολ.

Κι αυτό χρεώνεται θετικά και στον Σεροπιάν.

Αν ο ΑΟΧ έβαζε γκολ, είναι βέβαιο ότι οι ΑΟΧίτες θα έμπαιναν από τη χαρά τους μέσα στο γήπεδο.

Τώρα ο ΑΟΧ έχει μπροστά του το ματς με τον Λεβάντε και στο καπάκι το «τρίποντο» …άνευ αγώνα με τα Ψαχνά.

Δηλαδή θα ταξιδέψει στη Σπάρτη με 29 βαθμούς, με τη προϋπόθεση να μην πάθει καμία νίλα στο επερχόμενο παιχνίδι με τους Ζακυνθινούς.

Ο Λεβάντε που θα έρθει στη Χαλκίδα με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη του με 3-0 κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών.

Που να φανταζόταν ο Λεβάντε ότι θα κέρδιζε φέτος ματς με …3-0, έστω στα …χαρτιά.