IMG_0487

Η χθεσινή μέρα είναι αφιερωμένη στην Αρτάκη που πάτησε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΕ, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω την ΑΕΚ και τρεις την Ιστιαία.

Είχαμε επισημάνει ότι από ‘δω και πέρα η παραμικρή απώλεια θα στοιχίζει και πριν στεγνώσει το …μελάνι στο πληκτρολόγιο, ΑΕΚ και Ιστιαία το πλήρωσαν ακριβά, βλέποντας την πλάτη του ΑΟΝΑ.

Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αρτάκη ήταν η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε σε έδρα αντιπάλου που …καιγόταν για βαθμούς.

Έπαιξε στην Αυλίδα που παλεύει για τη σωτηρία της και το ματς ήταν σαν …τελικός, ενώ ο Ταμυναϊκός -προχθές- έπαιξε με τα Ζάρκα που έχουν υποβιβαστεί κι έχασε, η ΑΕΚ έπαιξε με τη μελλοθάνατη Αιδηψό, που για να πάρει βαθμό στην έδρα της έκανε …τάμα (κι όμως έκοψε το δρόμο του δικέφαλου), ενώ η Ιστιαία, σύμφωνοι, αγωνίστηκε κόντρα στην πολύ δυνατή Τριάδα, η οποία όμως επ’ ουδενί δεν έπαιζε τη χρονιά της στη ρώσικη ρουλέτα.

Τα βαθμολογικά κόζια λοιπόν άλλαξαν και είναι λογικό. Έξι σερί μη νικηφόρα αποτελέσματα για τον δικέφαλο δεν τα λες και λίγα και κάποια στιγμή θα συνέβαινε το παρακάτω, να ξενοικιάσει το ρετιρέ η ΑΕΚ και να βάλει μέσα σ’ αυτό, τις βαλίτσες της, η Αρτάκη.

Σε προχθεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΚ Χαλκίδας επεσήμανε ότι «η ομάδα δεν έγινε η …Μπαρτσελόνα για να κερδίζει τους πάντες και τα πάντα», αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι η Μπαρτσελόνα για να κερδίσεις την Αιδηψό, που κατά τα άλλα πρόκειται για μία πολύ συμπαθητική ομάδα.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος. Μου φαίνεται ότι και στις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος να φτάσουμε, θα λέμε ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και οι διαφορές των ομάδων …ελάχιστες.

Για παράδειγμα, η Ιστιαία που είναι 3η και χτυπάει πρωτάθλημα, έχει 45 βαθμούς.

Η Καστέλλα που είναι 6η και δεν χτυπάει πρωτάθλημα, έχει 38 βαθμούς.

Μία νίκη να αφαιρέσεις από την Ιστιαία και μία νίκη να προσθέσεις στην Καστέλλα ήρθαν ίσα βάρκα ίσα πανιά.

Το παιχνίδι που είδα χθες ήταν αυτό της Αυλίδας με την Αρτάκη.

Για τον αγώνα της Τριάδας με την Ιστιαία διάβασα στο ρεπορτάζ του Μιχ. Κόκορη ότι οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια.

Για τον αγώνα της Αιδηψού με την ΑΕΚ, έμαθα ότι η ΑΕΚ ναι μεν είχε την υπεροχή και τη συντριπτική κατοχή (φανταστείτε να μην είχε κι αυτά), αλλά έχασε τον προσανατολισμό της. Γκολ δεν έβαλε, δύο δοκάρια είχε (εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια).

Αν δεν κάνω λάθος, η ΑΕΚ, τρία δοκάρια είχε με την Αιδηψό και στο ματς της Χαλκίδας στον α’ γύρο. Κι έχασε με 1-0. Χθες έφερε 0-0.

Ο βαρύς Κοντογουλίδης μετά από τέσσερα ματς στο βασικό σχήμα δεν έχει ανοίξει λογαριασμό με τα δίχτυα, ο δε Καραντάκης, φαίνεται ότι δεν έχει κολλήσει στην ομάδα όπως θα περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ για να έχει τύχη για την κατάκτηση του τίτλου, καλείται -σε πρώτη φάση- να κάνει το 3Χ3 μέχρι να πάει στη Μακρυκάπα την 28η αγωνιστική.

Δηλαδή να κερδίσει την Καστέλλα μέσα, τον Ελλήσποντο στη Λάμψακο (την ίδια ώρα θα γίνεται το ντέρμπι Αρτάκη – Ιστιαία) και το Αυλωνάρι μέσα.

Η Αρτάκη υποδέχεται την Τριάδα, πάει στον Ολυμπιακό, φιλοξενεί την Ιστιαία και την Ερέτρια και ταξιδεύει στο Αλιβέρι.

Την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ πάει στο Βασιλικό (την 29η φιλοξενεί τη Δροσιά), ενώ η Αρτάκη παίζει με την Αιδηψό στο «Νικ. Κίλιμπας».

Σήμερα η Αρτάκη νίκησε δίκαια στην Αυλίδα. Ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Στάθηκε και τυχερή, αλλά και η τύχη είναι μέρος του κανόνα και του παιχνιδιού.

Και στάθηκε τυχερή, γιατί στο γκολ που σημειώνει και εν τέλει κρίνει την αναμέτρηση, ο γκολκίπερ της Αυλίδας κάνει …μοιραίο λάθος πριν η μπάλα φτάσει στον Τσαλμά και τη σουτάρει στα δίχτυα, ενώ στο 84′, ο Ελευθερίου χάνει ένα γκολ, που αν τον βάλεις να το ξανακάνει άλλες 100 φορές, θα σκοράρει και τις 100.

Από το ένα μέτρο σε ανυπεράσπιστη εστία καταφέρνει να στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και η Αρτάκη όμως δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να «κλειδώσει» τη νίκη, νωρίτερα. Φάσεις που ωχριούν μπροστά σ’ αυτή του Ελευθερίου, αλλά σημασία για τον ΑΟΝΑ έχει η νίκη, κόντρα σε μία ομάδα όπως η Αυλίδα, που βρίσκεται σε καλό μομέντουμ.

Μία Αρτάκη που άφησε πίσω της τις συντριβές σε Λάμψακο και Μακρυκάπα και ο ερχομός του Ταυταρίδη στον πάγκο της (αποδείχθηκε κίνηση …ματ), αναμφίβολα, της έδωσε άλλον αέρα και άλλη αίγλη.

Ξαναλέμε βέβαια ότι έχει να παίξει με Ιστιαία και Ταμυναϊκό, αλλά όσο η ΑΕΚ παραμένει επίφοβη στα θεωρητικά πιο «σίγουρα» ματς, η Αρτάκη έχει κάθε λόγο να χαμογελάει.

Για τη Χαλκίδα αναφερθήκαμε σε όσα έγιναν χθες το μεσημέρι στο Στάδιο και σε νεότερη ανάρτηση (ΕΔΩ) και δεν νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε περισσότερο στο παιχνίδι με τον Λεβάντε (το 4-0 μιλάει από μόνο του).

Θα περίμενα λίγο πιο δραστήριους τους Σικαλιά και Αποστολόπουλο, πόσο μάλλον όταν έρχονται από τον πάγκο και υποτίθεται ότι είναι πιο φρέσκοι και με περισσότερα τρεξίματα. Τον σκάσανε τον Σεροπιάν, γκάνιασε ο άνθρωπος να φωνάζει.

Ο δε Μπακομήτρος είναι ακόμη επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Το παιχνίδι ήταν 4-0 και ο Σεροπιάν έλεγε στους παίκτες του «ξυπνήστε», δείγμα του ότι θέλει η ομάδα να είναι στην …τσίτα, 90 λεπτά.

Οι Αβαντίδες νίκησαν τον Ίκαρο Πετρωτού με 1-0 και έκαναν το 9Χ9 στο πρωτάθλημα.

ΥΓ: Επικός διάλογος του παρατηρητή του αγώνα Χαλκίδα – Λεβάντε με τον γιατρό Παπαγεωργίου.

Παρατηρητής στο 2-0: «Άντε, θα πάρετε τη νίκη σήμερα και …συν οι τρεις βαθμοί με τα Ψαχνά, ορίστε, σώθηκε η ομάδα».

Γιατρός: «Και ποιος σου είπε εσένα ότι πάμε για τη σωτηρία; Για άνοδο πάμε».

Σοβαρά τώρα, άμα παίξει η Χαλκίδα με τη Μπαρτσελόνα και ρωτήσεις τον Παπαγεωργίου «πώς βλέπεις το ματς;» τον έχω ικανό να απαντήσει «το πολύ – πολύ να τσιμπήσει καμιά ισοπαλία η Μπαρτσελόνα! Που να τα βγάλουν πέρα ο Μέσι και ο Νειμάρ με τον Τσούπρο και τον Καραμπά…»

Αποθέωση!